Ξέχασέ με - Clare Mackintosh

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα είμαι εδώ με ένα γρήγορο και κινηματογραφικό ψυχολογικό θρίλερ, με αρκετές ανατροπές, η ανάγνωση του οποίου  κράτησε περίπου δύο ημέρες, και αυτό γιατί δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Η Clare Mackintosh, μετά την επιτυχία του  Σε Είδα       επέστρεψε στα λογοτεχνικά δρώμενα με το Ξέχασέ με, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.                             
Clare Mackintosh - Ξέχασέ με 

Η Άννα, έχει μόλις γεννήσει, ενώ παράλληλα προσπαθεί αν συνέλθει από τον χαμό των γονιών της. Πρώτα ο πατέρας της, και έπειτα η μητέρα της αποφάσισαν να δώσουν τέλος στις ζωές τους, χωρίς κανένα σημάδι προειδοποίησης. Η Άννα, νιώθει πως έχει την μητέρα της ανάγκη περισσότερο από ποτέ και είναι αρκετά ευάλωτη. Ξαφνικά, λαμβάνει μια κάρτα που την βάζει σε υποψίες. Μήπως οι γονείς της δεν αυτοκτόνησαν; Μήπως κάποιος τους σκότωσε; Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβονται σε ένα φαινομενικά ''ευτυχισμένο και χαρούμενο σπιτικό'';

Η Άννα ανατρέχει στην αστυνομία, ενώ ο σύντροφός της προσπαθεί να την καθησυχάσει. Από εκείνη τη στιγμή πολλαπλά μηνύματα θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο κατώφλι της πρωταγωνίστριας, μηνύματα που ανατρέπουν όσα μέχρι τώρα ήξερε. Όμως, η  Clare Mackintosh δεν αφήνει τα γεγονότα να εξελιχθούν με τόσο απλό τρόπο. Όπως και στο προηγούμενό της βιβλίο, έχει αυτή τη μαγική ικανότητα να ανατρέπει τα πάντα, και μετά να τα ανατρέπει ξανά!

Εκτός από τις ανατροπές, αν και κάποιες για έναν έμπειρο αναγνώστη αστυνομικής λογοτεχνίας είναι εμφανείς, απόλαυσα ιδιαίτερα το κινηματογραφικό ύφος. Σίγουρα υπήρξαν κάποιες υπερβολές, όμως το σασπένς και η αγωνία κράτησαν τις ισορροπίες. Σπουδαίο ρόλο παίζει και σε αυτό το μυθιστόρημα ο ρόλος της μητέρας, οι θυσίες, η αγάπη αλλά και η τοξικότητα των σχέσεων, η ανθρώπινη αδυναμία και τα ένστικτα που οδηγούν σε εν ψυχρώ αποφάσεις, που πολλές φορές είναι καταστροφικές όχι μόνο για το ίδιο το άτομο που καλείται να τις πάρει, όσο και για τον περίγυρο του.

Το Ξέχασέ με, είναι ένα ανατρεπτικό, ευκολοδιάβαστο ψυχολογικό θρίλερ. Η γραφή της Clare Mackintosh είναι εθιστική, και δε σε αφήνει να κλείσεις το βιβλίο αν δεν το τελειώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου