Η Αλυσίδα - Adrian McKinty

Γειά και χαρά, Χαρα εδώ.

Στο σημερινό post θα σας γράψω για ακόμη ένα αστυνομικό / ψυχολογικό θρίλερ που διάβασα σε μόλις δύο μέρες, και απόλαυσα πολύ. Πρόκειται για το έργο του Adrian McKinty με τίτλο Η αλυσίδα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.


Η Αλυσίδα - Adrian McKinty 



Η κόρη της Ρέιτσελ, Κάλι, απαγάγεται από τη στάση του λεωφορείου και τότε ξεκινάνε όλα! Η Ρέιτσελ λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που την ενημερώνει πως πλέον είναι μέρος της αλυσίδας. Η Αλυσίδα έχει τους δικούς της όρους και τους δικούς της κανόνες.  Για να μπορέσει να δει την κόρη της, θα χρειαστεί να κάνει πράγματα τα οποία δεν θα πίστευε ποτέ ότι μπορούσε. Η Αλυσίδα παρακολουθεί κάθε της κίνηση, και γνωρίζει τα πάντα. Δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν, ώσπου μαθαίνει ότι για να απελευθερωθεί η κόρη της, θα πρέπει να κάνει το ίδιο. Να συνεχίσει την αλυσίδα, βρίσκοντας και απαγάγοντας το επόμενο θύμα. Τότε, θα αναζητήσει βοήθεια, και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε κανείς. Να ψάξει και να βρει τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας, και να προσπαθήσει να την σπάσει και να απελευθερωθεί από αυτήν. Όμως οι κίνδυνοι και οι παγίδες είναι μεγαλύτεροι από όσο νόμιζε.

Η αλήθεια είναι πως απλά δε μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Η Αλυσίδα, είναι ενα αστυνομικό μυθιστόρημα που σε καθηλώνει, και σε κρατάει εκεί. Η Ρέιτσελ, είναι μια μητέρα, που προκειμένου να σώσει την κόρη της, είναι ικανή να κάνει τα πάντα- όπως και κάθε κρίκος της αλυσίδας φυσικά. Το βιβλίο, δε μένει μόνο στο αστυνομικό κομμάτι, αφού η πρωταγωνίστρια έχει τους δικούς δαίμονες, που την κάνουν ευάλωτη, και δυνατή ταυτόχρονα, με σκέψεις και προβληματισμούς που αγγίζουν και συγκινούν. 

Μέσα από την αλυσίδα ( ναι, σαν τα γράμματα που γράφαμε στο δημοτικό - στείλε αυτό το γράμμα σε 7 φίλους σου, και σε 7 μέρες θα πραγματοποιηθεί η ευχή σου / ποτέ δεν το έστειλα! ) βλέπουμε και την τρομακτική πλευρά των social media. Διαβάζοντας το βιβλίο, ένιωσα εκτεθειμένη, αφού οι πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος για εσένα μέσω του διαδικτύου είναι υπερβολικά πολλές, και πολύ εύκολες να βρεθούν, πολύ πιο εύκολες από όσο νομίζει κανείς. Ακόμη, η απαγωγή είναι τρομακτική από μόνη της, αφού καθημερινά ακούμε πολλές ιστορίες ανθρώπων που εξαφανίζονται. 

Αυτό που με ξένισε λίγο, είναι το ότι δεν ένιωσα πολύ έντονη τη σχέση μητέρας κόρης, από την άποψη ότι τα γεγονότα λάμβαναν χώρο πολύ γρήγορα,και δε σου έδιναν το περιθώριο να νιώσεις το δέσιμο, και θα το ήθελα. Κατα τα άλλα, μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς ήταν πολύ κινηματογραφικό, θα ήθελα πολύ να το δω στην οθόνη, ενώ τα μικρά και κοφτά κεφάλαια βοηθούν την εξέλιξη. Επίσης, μου άρεσε ότι στα κεφάλαια βλέπαμε την ιστορία και από τη μεριά της μητέρας, και από τη μεριά της κόρης. Οι φόβοι, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, η αγωνία και η οργή είναι διάχυτα σε όλο το βιβλίο.

Το βρήκα πολύ έξυπνο, με σύγχρονους προβληματισμούς, που πίσω από την αστυνομική ιστορία κρύβει φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου