Εγώ, ο Κύριος Λω - Άννα Μπαχά

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα διήγημα το οποίο λάτρεψα και διάβασα σε μια μόλις ημέρα, μου άφησε όμως τόσα πολλά συναισθήματα και θα με κάνει να αντρέχω σε πολλές του φράσεις συχνά πυκνά. Πρόκειται για το βιβλίο που έγραψε η Άννα Μπαχά με τίτλο Εγώ, ο κύριος Λω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.


Εγώ, ο κύριος Λω, Άννα Μπαχά

Ένας άντρας που φαινομενικά έχει όσα θέλει, αποφασίζει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να δώσει τέλος στη ζωή του. Αναθεωρεί, σκέφτεται και αναλογίζεται όσα μέχρι στιγμής έχει πετύχει. Μα, τίποτε δεν του είναι αρκετό. Ο βοηθός του, στέκεται στο πλαί του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, και φωτίζει στιγμές και πτυχές της ζωής του, ενώ του κάνει μια αποκάλυψη για ένα πρόσωπο κλειδί που θα επηρεάσει την απόφαση του, αλλά και θα ανατρέψει τη μέχρι τώρα ζωή του.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με ένα αρκετά ποιητικό και λυρικό - αλλά καθόλου μελό- ύφος, και η αφήγηση του κυλάει πολύ όμορφα. Πολλά λόγια και σκέψεις του πρωταγωνιστή, αλλά και του βοηθού του, θα βάλουν και τον αναγνώστη στη θέση του κυρίου Λω, αλλά και θα τολμήσουν να αγγίξουν τις βαθύτερες μας σκέψεις, που λίγο πολύ όλοι έχουμε κάνει κάποια στιγμή.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, η αναζήτηση της αλήθειας και του πραγματικού μας εαυτού, και στο τέλος η λύτρωση, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η ιστορία του κυρίου Λω και της Άννας Μπαχά. Άλλες φορές είναι συγκινητικό, άλλες σου αφήνει μια γέυση πικρού χαμόγελου, κάπου γίνεται δραματικό, μα πάνω από όλα είναι αληθινό. Η αναζήτηση της αγάπης, και εν τέλει η αναζήτηση των πιο κρυμμένων μας επιθυμιών οδηγούν στη μεγαλύτερη ανακάλυψη που μπορεί να κάνει ένας ανθρωπος, στον πραγματικό του εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου