Τελευταία Έξοδος - Federico Axat

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Το βιβλίο για το οποίο θα σας γράψω σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος, στην κατηγορία του αστυνομικού - ψυχολογικού μυθιστορήματος. Αναμενόμενο φυσικά, μιας και το πρώτο βιβλίο που διάβασα από τον ίδιο συγγραφέα με άφησε και αυτό με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ας μην σας κρατάω όμως άλλο σε αγωνία! Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Federico Axat με τίτλο Τελευταία Έξοδος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετάιχμιο - και στην κανονική αλλά και στην pocket σειρά - σε μετάφραση Αγγελικής Βασιλάκου.

Τελευταία Έξοδος - Federico Axat

Το βιβλίο ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή μας, Τεντ Μακέϊ την στιγμή που ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει. Λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού του, όπου ένας μυστηριώδης άντρας του κάνει μια ιδιαίτερη πρόταση, ανατρέποντας τα πάντα. Ένα χαρτάκι με δικά του γράμματα, που γράφει ''Άνοιξε την πόρτα, είναι η τελευταία σου διέξοδος'', φαίνεται να τον ταράζει καθώς δεν θυμάται να το έγραψε ποτέ. Και κάπως έτσι τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται. 

Και ενώ φαινομενικά ο Τεντ Μακέϊ έχει την τέλεια ζωή - είναι πλούσιος, έχει μια γυναίκα και δύο παιδιά - θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του. Τελικά που ξεκινάει η αλήθεια και που τα παιχνίδια του μυαλού; Ο Federico Axat γράφει αυτό το φοβερό μυθιστόρημα παίζοντας με τον αναγνώστη και τα...νεύρα του! Και αυτό γιατί κάθε φορά που νομίζεις πως έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί, όταν νομίζεις πως έχεις φτάσει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια, ο Axat γελάει σατανικά πίσω από τον υπολογιστή του! 

Όπως και η Αμνησία ( διαβάστε εδώ ) είναι ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, που πίσω από την ταμπέλα του ''αστυνομικού'' κρύβει πολλά περισσότερα. Ο τρόπος με τον οποίο ξεμπλέκεται το κουβάρι του μυστηρίου είναι αριστοτεχνικός, ενώ η ικανότητα να παίζει με το μυαλό, οι απανωτές ανατροπές και οι συνεχείς εξελίξεις δεν αφήνουν τον αναγνώστη σε ησυχία. Η αφήγηση είναι κινηματογραφική, άμεση και γρήγορη, ενώ σε συνεπαίρνει από την αρχή μέχρι το τέλος!

Πραγματικά, απόλαυσα πολύ την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου. Η τελευτάια έξοδος έχει μια πόρτα που για να βγεις από αυτήν, μαζί με τον πρωταγωνιστή του βιβλίου, περνάς από  δεκάδες λαβυρίνθους γυρνώντας πολλές φορές στο αρχικό σημείο, αφού τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα βγάλει το επόμενο μονοπάτι, και τι θα συναντήσεις στη στροφή. Ένα ψυχολογικό θρίλερ για...δυνατούς λύτες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου