Αμνησία - Federico Axat

Γειά και χαρά,  Χαρά εδώ!

 Μεταξύ μας, δεν κρατιόμουν να μη σας γράψω για το σημερινό βιβλίο... Οπότε ας μην πολυλογώ και ας περάσουμε κατευθείαν στο ψητό! Το οποίο ψητό είναι το τελευταίο βιβλίο του Federico Axat με τίτλο Αμνησία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Αγγελικής Βασιλάκου. Ένα θρίλερ με τα όλα του! Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν!

Federico Axat - Αμνησία
Η ιστορία μας ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή μας, Τζόν Μπρένερ, να ξυπνάει στο σπίτι του βρίσκοντας το πτώμα μιας κοπέλας που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή του... Δίπλα του βλέπει και ένα μουκάλι ποτό, όπου φεύγει προκειμένου να το ξεφορτωθεί και να σκεφτεί καθαρά τι θα κάνει. Όταν γυρίζει όμως στο σπίτι, το πτώμα λείπει...

Ο Τζόν, ένας ευαίσθητος χαρακτήρας, πρώην αλκοολικός, με δύσκολη παιδική ηλικία, αφού έχει χάσει και τους δύο γονείς του από μικρός, στρέφεται στον μεγάλο του αδελφό Μαρκ προκειμένου να δει τι θα κάνει. Βρίσκεται αβοήθητος με τη μεγαλύτερη απειλή, την αμφιβολία. Μήπως ήπιε και δεν θυμάται τι έκανε; Μα είναι σίγουρος πώς δεν έχει πιει... Και αν αυτός σκότωσε την κοπέλα; Είναι σίγουρος πως δεν είναι ικανός να διαπράξει φόνο... Ποιός πήρε το πτώμα; Ποιοι εμπλέκονται πίσω από αυτήν την ιστορία; Πως θα μπορέσει να μάθει τι συμβαίνει;

Και όμως, η ιστορία αυτή κρύβει πίσω της πολλά περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα... Οικογενιακές σχέσεις, δύναμη και αδυναμία, τσακισμένη ψυχολογία, μυστικά τραβηγμένα και μη, που πάντα ήταν εκεί αλλά ο ήρωας δεν μπορούσε να ερμηνεύσει... Η δύναμη της επιστήμης, ψυχολογικά πειράματα, CIA , FBI, Κορέα και άλλα διαπλεκόμενοι έχουν και αυτοί ένα κομμάτι σε αυτή την ιστορία... Και πάνω από όλα ένας ήρωας εύθραστος, ευαίσθητος, τσακισμένος προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά!

Η Αμνησία ξεκινάει πολύ δυναμικά, και συνεχίζει έτσι, αν και προς τη μέση αρχίζουν να εμπλέκονται και άλλες πολυεπίπεδες ιστορίες, δεν χάνει κάτι από την αρχική της δυναμική. Τα κεφάλαια είναι μικρά και σύντομα, με κοφτές προτάσεις, που σε αναγκάζουν να το διαβάζεις με μια ανάσα! 

Ένα δυνατό, πολυεπίπεδο θριλερ που δε θα σας αφήσει σε ησυχία!
Φυσικά, αυτό που μου άρεσε σε αυτό το μυθιστόρημα του Federico Axat είναι ότι ενώ είναι κατά βάση ένα δυνατό θρίλερ κρύβει μέσα του δράμα και συγκίνηση, εκεί που δεν το περιμένεις, εμπλουτίζοντας την ιστορία και τους ήρωες. Αν και κάπου ψυλλιάζεσαι κάτι, μπουμ, έρχεται κάτι άλλο και σου ανατρέπει εντελώς την θεωρία!

Οι ήρωες κουβαλάνε τα δικά τους δράματα, και αν και η συμπεριφόρα τους κάπου μοιάζει παράλογη ή ''ύποπτη'', από ένα σημείο και μετά ξεκαθαρίζουν όλα, και τα κουτάκια μπαίνουν στις θέσεις τους!

Ακόμη, να πω ότι συγκινήθηκα αρκετά σε πολλά σημεία μέσα στο βιβλίο, όμως αν κάτι με άγγιξε περισσότερο, ήταν ο επίλογος του Federico Axat, που ήταν αφιερωμένος στον πατέρα του, καθώς και όσα έγραψε σε αυτό το μικρό σημείωμα, αφού ακόμη και στις ευχαριστίες του, αφήνει ένα μικρό στίγμα της δικής του προσωπικότητας!

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω παραπάνω, μη σας κάνω και σπόιλερ, -δεν το θέλουμε αυτό!- όμως εάν θέλετε να διαβάσατε ένα θρίλερ που να τα έχει όλα, τότε η Αμνησία σίγουρα θα σας κρατήσει καλή παρέα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου