Ο Μπάστακας - Σπύρος Μαραγκός

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα θα σας γράψω για μια συλλογή διηγημάτων η οποία μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, και μου έκανε το κλικ από τον τίτλο κιόλας. Ο Σπύρος Μαραγκός και Ο Μπάστακας από τις εκδόσεις το Δόντι, υπόσχονται να αγγίξουν τον εσωτερικό μας κόσμο, με ιστορίες απλές και ρεαλιστικές, φέρνοντας στο νου γνώριμες εικόνες και συναίσθηματα.

Ο Μπάστακας - Σπύρος Μαραγκός
Είκοσι μια ιστορίες, μικρές αλλά γεμάτες, γεμάτες με λυρικές λέξεις και νοσταλγία από τις αναμνήσεις που σου προκαλούν διαβάζοντας τες. Ο Σπύρος Μαραγκός έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια συλλογή διηγημάτων η οποία αν και είναι γραμμένη με απλό τρόπο μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τα ερεθίσματα του κάθε αναγνώστη. 

Άλλες ιστορίες είναι γραμμένες με χιούμορ, άλλες προκαλούν συγκίνηση, άλλες ανάμεικτα συναισθήματα. Ο έρωτας, η αγάπη, η φιλία, ο θάνατος και η μοναξιά είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στις ιστορίες αυτού του βιβλίου. 

Μια από τις ιστορίες που ξεχώρισα είναι η ιστορία ''Στον Ακάλυπτο'', όπου πρωταγωνιστεί μια αροκάρια σε έναν ακάλυπτο και παρακολουθεί σιωπηλά τις ζωές των κατοίκων της πολυκατοικιάς. Ακόμη, μου άρεσε ιδιαίτερα η ιστορία με τίτλο ''Τα κομμάτια της βασιλόπιτας'', και φυσικά το ομόνυμο διήγημα της συλλογής ''Ο Μπάστακας''.

Μου άρεσε που οι ιστορίες αν και είναι διαφορετικές μεταξύ τους, κινούνται στο ίδιο ύφος,  και σε ταξιδεύουν από την θάλασσα στην πόλη, από το πατρινό καρναβάλι στον ακάλυπτο μιας πολυκατοικίας και από ένα καφέ σε ένα νησί βγαλμένο από άλλον πλανήτη. Ιστορίες που σε κάνουν να σκέφτεσαι, λέξεις και εικόνες που σε ταξιδεύουν, ποιητικός λόγος, χωρίς υπερβολές και φανφάρες. Γραμμένο με ευαισθησία και αγνότητα, πιστεύω θα αγγίξει τους αναγνώστες, ρομαντικούς και μη.  Αυτός είναι ο Μπάστακας λοιπόν, και περιμένει να περιπλανηθείτε στις σελίδες του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου