Επίλογος Θανάτου - Joy Fielding


Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!


Σήμερα θα σας γράψω για ένα  ένα βιβλίο που είχα αρκετό καιρό στη βιβλιοθήκη μου, και κάποια στιγμή το έπιασα στα χέρια μου, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Είναι ο Επίλογος Θανάτου της Joy Fielding, από τις εκδόσεις Διόπτρα !

Επίλογος Θανάτου - Joy Fielding


Να ξεκινήσουμε με την υπόθεση.

Η Τσάρλι Γουέμπ είναι μια όμορφη, ανύπαντρη- με δύο παιδιά - και πολύ δημοφιλής δημοσιογράφος. Η εβδομαδιαία της στήλη αποτελεί αντικέιμενο συζήτησης, αφού τα θέματα της θεωρούνται ανατρεπτικά και πολλές φορές προκλητικά.

Μέσα στα δεκάδες e mail που λαμβάνει, άλλα λατρείας, και άλλα μίσους, φτάνει και ένα e mail που της κινεί το ενδιαφέρον!

Η Τζιλ Ρόμερ, μια πρωην baby sitter που έχει καταδικαστεί σε θανατική ποινή για την κακοποίηση και τον θάνατο τριων παιδιών ζητάει να τη συναντήσει. Η επιθυμία της, να φέρει στο φως την αλήθεια σχετικά με το πως έγιναν τα πράγματα. Έτσι η Τζιλ, καλεί την Τσάρλι να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της. 

Τα πράγματα περιπλέκονται, οι αναμνήσεις και τα γεγονότα από το παρελθόν της δολοφόνου κάνουν την προσπάθεια ανακάλυψης της πραγματικής αλήθειας  έναν αγώνα δρόμου...Ποιος είναι άραγε ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης ;

Λοιπόν, λοιπόν!

Ξεκινώντας την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου δυσκολέυτηκα! Δε με τράβηξε και θεώρησα την πρωταγωνίστρια ρηχή και γραφική. Η συγγραφέας δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια ηρωίδα στην οποία θα πιστέψεις και θα πιαστείς, και ο χαρακτήρας της ήταν πολύ κοινότυπος...

Στη συνέχεια, μόνο και μόνο για την υπόθεση- η κακοποίηση παιδιών και τα κίνητρα της- σε κάνουν να θέλεις να διαβάσεις παρακάτω, και να μάθεις τι και γιατί ... Όμως... όμως!!! Όμως μένει μέχρι εκεί ! Στα σημεία που πάει να σου αποκαλύψει κάτι, γίνεται βαρετό και ξεφουσκώνει απότομα! Πάει να σου δημιουργήσει την κορύφωση και στην παίρνει πίσω !

Όσο για το τέλος, που οκ, θεωρείται ανατρεπτικό, έχοντας διαβάσει το Στίγμα της Chevy Stevens κατάλαβα σχεδόν από τη μέση και μετά ότι παίζει το ίδιο σκηνικό !

Επίσης, η "μεγάλη αποκάλυψη" που γίνεται στο τέλος, γίνεται τόσο βαστικά και πρόχειρα που ένιωθα ότι λίγο πιο πριν διάβαζα άλλο βιβλίο.

Το διάβασα προσδοκώντας να φτάσει στο πικ, στην σούπερ αποκάλυψη, να πάρω αυτό που υποσχέθηκε αυτή η τόσο δυνατή υπόθεση, αλλά στο τέλος δεν ικανοποίηθηκα...

Σίγουρα δε σας λέω να μην το διαβάσετε, όμως είναι η προσωπική μου αίσθηση και γνώμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου