Η Εξαφάνιση - Chevy Stevens

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Σήμερα θα σας γράψω τη γνώμη μου για ένα ακόμη βιβλίο της - πλέον - αγαπημένης μου Chevy Stevens. Είναι Η Εξαφάνιση , από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Η Εξαφάνιση - Chevy Stevens

Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο της Chevy Stevens,  Το Στίγμα η πρωταγωνίστρια αφηγείται την ιστορία της στην ψυχίατρο της (η οποία είναι η ίδια!)  .


Η Άνν Ο' Σάλιβαν είναι μια μεσίτρια που ζει στο νησί Βανκούβερ και ετοιμάζεται για μια ανοιχτή επίδειξη σπιτιού. Δεν είχε πολύ κόσμο,  και εκεί που ετοιμάζεται  να φύγει, ένας υποψήφιος πελάτης περνάει το κατώφλι του σπιτιού.  Η Άνν αναθάρρησε και σκέφτηκε ότι είναι η τυχερή της μέρα!  

Ο υποψήφιος πελάτης όμως μετατρέπεται σε εφιάλτη σύντομα.  Με γρήγορες κινήσεις ακινητοποιεί την Ανν,  την απαγάγει και τη μεταφέρει σε ένα απομονωμένο σπίτι.  Στο σπίτι αυτό η Άνν θα ζήσει τον χειρότερο της εφιάλτη,  και θα υπομείνει πολλά βασανιστήρια , κακοποίηση, βιασμούς και όλα αυτά χωρίς να ξέρει το γιατί και χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να ξεφύγει... 

Ποιος είναι αυτός ο άντρας;  Ποια είναι τα κίνητρα του;  Και όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα λυτρωτική.... 

Η Chevy Stevens γράφει άλλο ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή και αφήγηση.  Δεν το αφήνεις εύκολα από τα χέρια σου,  ενώ η πρωταγωνίστρια είναι πολύ συμπαθής.  

Τα βασανιστήρια που πέρασε η Άνν είναι τρομακτικά και ο τρόπος που τα περιγράφει η συγγραφέας σε κάνει να ανατριχιάζεις. Φυσικά,  οι υπερβολές δεν έλειπαν σε κάποια σημεία,  όμως ταίριαζαν με την ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος. 

Το τέλος είναι πολύ ανατρεπτικό και η εξέλιξη του δεν μπορεί να προβλεφθεί εύκολα!  Ένα δυναμικό βιβλίο,  ένα ψυχολογικό θρίλερ που πραγματεύεται το δύσκολο κομμάτι της απαγωγής,  το φόβο και τον τρόμο , που διαβάζεται μονομιάς και δε σε αφήνει να το κλείσεις μέχρι να  το τελειώσεις!  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου