Χωρίς Πρόσωπο - Stefan Ahnhem

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Στο σημερινό post θα σας γράψω τη γνώμη μου για το νέο βιβλίο του Stefan Ahnhem που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και έχει τίτλο Χωρίς Πρόσωπο.

Χωρίς Πρόσωπο 

 Ο αστυνομικός Φάμπιαν Ρισκ επιστρέφει στη γενέτειρα του,  μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά.  Έχοντας μπροστά τους έξι εβδομάδες διακοπών, προσπαθούν να φτιάξουν από την αρχή τη σχέση τους.  

Τα σχέδια τους φυσικά ανατρέπονται όταν βρίσκεται ένα πτώμα!  Το ένα πτώμα γίνεται δύο,  τρία και πάει λέγοντας!  Τι συνδέει όλα αυτά τα πτώματα;  Ήταν συμμαθητές στην ίδια τάξη ! Στην ίδια τάξη που πήγαινε και ο Φάμπιαν ! 

Ο δολοφόνος έχει μελετήσει καλά το έργο του. Ο νταής του σχολείου που κλωτσούσε ανυπεράσπιστα παιδιά βρέθηκε με κομμένα πόδια...  Ο φίλος του που γρονθοκοπούσε τους συμμαθητές του με κομμένα χέρια...  Το παρελθόν δεν θα σταματήσει να τους κυνηγάει μέχρι να πεθάνουν και οι είκοσι!  

Και ο Φάμπιαν από απλός αστυνομικός,  κινδυνεύει να γίνει θύμα!  Εκτός από θύμα όμως,  τον βαραίνουν και υποψίες!  

Ποιος είναι ο δολοφόνος ; ποιος το επόμενο θύμα; 

*
Το βιβλίο αυτό είναι ένα πραγματικό θρίλερ που απλά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου!  Δεν είναι τυχαίο που πούλησε πάνω από 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως!  

Η αφήγηση είναι κινηματογραφική, γρήγορη, περιπετειώδης,  ενώ το κείμενο δεν έχει περιττές και άσκοπες πληροφορίες ! 

Επίσης δεν είναι μονοδιάστατο, οι σκηνές εναλλάσσονται συνεχώς χωρίς να βαριέσαι στιγμή,   το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν χωρίς να κουράζεται ο αναγνώστης , και οι σκηνές δράσης και αγωνίας διαδέχονται η μια την άλλη.  

Σαν γνήσιο θρίλερ, οι σκηνές των φόνων είναι αρκετά παραστατικές και ζωντανές,  όμως το βιβλίο δεν σταματάει εκεί... 

Εμβαθύνει σε κοινωνικά φαινόμενα όπως το bullying και ο σχολικός εκφοβισμός.  Όχι μόνο αυτός που γίνεται στην πράξη αλλά και αυτός που γίνεται στα λόγια.  Ένα "κατηγορώ " όχι μόνο για αυτούς που το ασκούν αλλά και για αυτούς που το αποκρύπτουν,  που είναι συνένοχοι... 

Ο συγγραφέας κάνει πολύ δυναμική είσοδο στο χώρο της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας,  ενώ είναι ήδη γνωστός σεναριογράφος (wallander) . 

Το Χωρίς πρόσωπο εκτός από τις μεγάλες πωλήσεις του,  έχει ήδη μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες ενώ έχει λάβει αρκετές υποψηφιότητες και δυο βραβεία.  Ακόμη,  θα το δούμε σύντομα στον κινηματογράφο,  αφού η NordicFilm έχει τα δικαιώματα για την μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.  

Ένα πολυδιάστατο θρίλερ,  που διεισδύει σε χαρακτήρες οικείους- αν και λίγο υπερβολικούς - και σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιος είναι το πραγματικό θύμα και ποιος ο θύτης...; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου