Φωνές - Arnaldur Indridason

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !


Σήμερα θα σας γράψω για το αστυνομικό μυθιστόρημα Φωνές, του Arnaldur Indridason, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο .

Φωνές, ένα ιδιαίτερο αστυνομικό μυθιστόρημα

Βρισκόμαστε στην Ισλανδία, παραμονές χριστουγέννων, και σε ένα μεγάλο και κεντρικό ξενοδοχείο γίνεται ένας φόνος. Θύμα είναι ο πορτιέρης του ξενοδοχείου, και ο επιθεωρητής Έτλεντουρ καλείται να εξιχνιάσει την αλήθεια.


Το θύμα, ένας μοναχικός άντρας ήταν κάποτε ένα παιδί θαύμα, που τραγουδούσε σε μια παιδική χορωδία. Η οικογενειά του, δεν θέλει να μιλάει για αυτόν... Από την άλλη μεριά στο ξενοδοχείο συμβαίνουν ύποπτα πράγματα... Οι ένοχοι θα μπορούσαν να είναι πολλοί... Τι πραγματικά συμβαίνει;

Μυστικά, αποκαλύψεις, παρόν και παρελθόν συνθέτουν τον μικρόκοσμο γύρω από το έγκλημα και το θύμα... Παράλληλα, η σχέση του επιθεωρητή με την κόρη του, αλλά και το παρελθόν του που του έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια, κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία!

Ο Arnaldur Indridason υπογράφει αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο όμως δεν μένει εκεί. Πέρα από τις ανατροπές και το μυστήριο σκιαγραφεί σε βάθος τους χαρακτήρες, περνώντας σε μια κοινωνική διάσταση. Το bullying, ο ρατσισμός, ο εθισμός είναι έννοιες που συνθέτουν το πλαίσιο γύρω από το έγκλημα αλλά και τους πρωταγωνιστές !

Έχει αρκετές ανατροπές, και ο συγγραφέας σίγουρα σου αποσπάει την προσοχή από τον πραγματικό ένοχο! Βέβαια κάποια κομμάτια ήταν αρκετά προφανή σχεδόν από την αρχή, και ο δολοφόνος του θυματος θα μπορούσε να είναι σχεδόν οποιοσδήποτε, αφού λίγο πολύ όλοι εμπλεκόντουσαν με κάποιον τρόπο γύρω από τη ζωή του θύματος ! 

Επίσης, τα ονόματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα, οπως και σε όλα τα σκανδιναβικά βιβλία που έχω κατά καιρούς διαβάσει, όμως στην αρχή τουλάχιστον μπέρδεψα τα ονόματα με τους χαρακτήρες, και το ξαναπήρα λίγο από την αρχή!

Ωστόσο, το βιβλίο αυτό, μου άφησε αρκετά συναισθήματα σχετικά με την ψυχοσύνθεση και όσα ένιωθε ο πρωταγωνιστής-θύμα . Οι κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις κάνουν το συγεκριμένο βιβλίο να ξεχωρίζει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου