Η ραπτομηχανή - Natalie Fergie

 Πρόσφατα έψαχνα να διαβάσω ένα βιβλίο που θα με κάνει να ξεφύγω λίγο, και προπαντός δε θα έχει κλάμα! Έτσι, πήγα στη βιβλιοθήκη - όπου ευτυχώς έχω πάρα πολλά αδιάβαστα, και όλων των ειδών- παράπονο δεν έχω! 😝 Ε, κάτι που ήταν κόκκινο και με τράβηξε, κάτι που μου φάνηκε ωραία ιστορία, κάτι που μου αρέσουν οι ραπτομηχανές δεν ήθελα και πολύ! Έτσι και έγινε ! 


Το βιβλίο το διάβασα κυριολεκτικά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο! Είναι από αυτές τις ιστορίες που διαβάζονται εύκολα, γρήγορα και σου αφήνουν μια αίσθηση γλυκιάς νοσταλγίας ! Όποτε ήταν όντως αυτό που χρειαζόμουν, και πολύ το ευχαριστήθηκα!





Σε αυτό το βιβλίο, έχουμε 3 διαφορετικές ιστορίες που όμως έχουν μια κοινή σύνδεση μέσω μιας…ραπτομηχανής! Η πρώτη ιστορία ξεκινάει το 1911, όπου η Τζιν εργάζεται στο εργοστάσιο της Singer. Έπειτα από μια απεργία , χάνει τη δουλειά της, αφήνει όμως κρυμμένο ένα σημείωμα μέσα στο κομμάτι της τελευταίας μηχανής που έφτιαξε! Αργότερα, μετακομίζει με τον σύντροφο της στο Εδιμβούργο για μια νέα ζωή, μέχρι τη στιγμή που έρχεται ο πόλεμος…


Από την άλλη, παρακολουθούμε τη ζωή μιας μητέρας και μιας κόρης, της Κάθλιν και της Κόνι. Η μητέρα χρησιμοποεί τη δίκη της ραπτομηχανή ενώ η κόρη βρίσκεται κάποια στιγμή στη ζωή της να εργάζεται σε ένα νοσοκομείο, όπου ράβει στολές! 


Και τέλος, πάμε στο 2016, όπου ο νεαρός Φρεντ, κληρονομεί το σπίτι του παππού του, μαζί με όσα πράγματα έχει μέσα! Εκεί ανακαλύπτει μια ραπτομηχανή, και μέσα σε αυτήν… κάτι ξεχωριστό ! Και κάπως έτσι ξετυλίγονται οι ιστορίες, ή μάλλον μπλέκονται και ενώνονται με έναν υπέροχο τρόπο! Υπάρχουν και κάποια ακόμη πρόσωπα, αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω, καταλαβαίνετε ! 


Μου άρεσε πάρα πολύ που μέσα από ένα αντικείμενο ενώθηκαν τόσες γενιές ανθρώπων, στο πέρασμα της ιστορίας. Ακόμη, αγάπησα πολύ την ιστορία με το εργοστάσιο, με μετέφερε πραγματικά στον τόπο και τον χρόνο! Ο Φρεντ, ενώ φαινόταν λίγο…περίεργος, κέρδισε τη συμπάθεια μου, και μου άρεσε το ότι ενώ ήταν ένας νέος άνθρωπος, κατάφερε να εξοικειωθεί μέσω του παρελθόντος με τον εαυτό του και τα θέλω του! Όλοι οι ήρωες που πέρασαν ήταν πολύ συμπαθείς, και μου κράτησαν όμορφη συντροφιά ! 


Ήταν ένα χαλαρό, ευκολοδιάβαστο βιβλίο που με έκανε να περάσω όμορφα και να ξεφύγω ενώ με έκανε να ταξιδέψω στο χρόνο! Και φυσικά- ξέρετε πως αγαπώ πολύ τα vintage αντικείμενα - με έκανε για μια ακόμη φορά να αναρωτιέμαι τι ιστορία μπορεί να κρύβει το κάθε αντικείμενο, πόσα χέρια μπορεί να το έχουν πιάσει, πόσα κομμάτια της ιστορίας μπορεί να έχει ζήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου