Οι επιβάτες της αποβάθρας 5 - Clare Pooley

 Πρόσφατα διάβασα το δεύτερο βιβλίο της Clare Pooley, και ομολογώ πως το απόλαυσα όπως το προηγούμενο - ίσως και λίγο παραπάνω! Μια ευχάριστη, ανάλαφρη και χαλαρή ιστορία που ενώνει πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, με κοινό τόπο το βαγόνι που χρησιμοποιούν καθημερινά! 





Σε αυτό το βιβλίο έχουμε ετερόκλητους χαρακτήρες, ο κάθε ένας με τη δουλειά του, τις ασχολίες, τα χόμπι και φυσικά το παρελθόν και τα μυστικά τους! Όλοι έχει τύχει να βρεθούν μεταξύ τους, λόγω της καθημερινότητας, αλλά δεν έχει τύχει να μιλήσουν! Μέχρι που μια μέρα συμβαίνει ένα γεγονός και αρχίζουν οι ιστορίες τους να ξετυλίγονται, να ενώνονται και να μας χαρίζουν όμορφες στιγμές! 


Αυτό που μου άρεσε στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα, είναι ότι μέσα από αυτές τις φαινομενικά «χαλαρές» ιστορίες, η συγγραφέας καταφέρνει και περνάει ένα σωρό μηνύματα, μηνύματα σημερινά που απασχολούν πολύ κόσμο. Ξεχώρισα την ιστορία της Αϊόνα, καθώς ο ηλικιακός ρατσισμός και το εργασιακό bullying είναι κάτι που δεν αναφέρεται συχνά, και βρήκα πολύ ενδιαφέρον το ότι δόθηκε βήμα σε αυτό το θέμα. Φυσικά, κάθε ιστορία και κάθε ήρωας έχει να μας δείξει και κάτι διαφορετικό! Και μου άρεσε το ότι υπήρχε ποικιλομορφία μεταξύ των χαρακτήρων, των ηλικιών, της οικογενειακής κατάστασης και της κοινωνικής θέσης του κάθε ενός. 


Επίσης, κάτι ακόμη που απόλαυσα, ήταν ο τρόπος με τον οποίον βλέπεις κάποιον στην καθημερινότητα σου, και η γνώμη που σχηματίζεις για αυτόν, μόνο από την εξωτερική του εμφάνιση! 


Ήταν ένα βιβλίο που απόλαυσα πολύ, και παρά τον όγκο του διαβάζεται πάρα πολύ γρήγορα, αφού όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες είχαν να δώσουν κάτι διαφορετικό! Με το - αναμενόμενο - happy end, αυτό που ζεσταίνει την καρδούλα σου, δε θα ήθελα τίποτε λιγότερο για αυτούς τους ανθρώπους που συμπάθησα πάρα πολύ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου