Μικρά Πράγματα Σαν Κι Αυτά - Claire Keegan

 Μικρά πράγματα σαν κι αυτά ! Ποια είναι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά; Που διώχνουν το σκοτάδι μακριά και φέρνουν την ελπίδα; Μια υπέροχη ιστορία - ένα παραμύθι ενηλίκων - με υπέροχα μηνύματα που αξίζει να διαβαστεί! 





Βρισκόμαστε στην Ιρλανδία το 1985, παραμονές Χριστουγέννων. Ο Μπιλ Φέρλονγκ, είναι προμηθευτής καυσόξυλων, και ζει με την γυναίκα του και τις πέντε κόρες του. Σκληρά εργαζόμενος, αγαπάει πολύ την οικογένεια του, αλλά πάντα κάτι του λείπει. Η έλλειψη  πατρικής φιγούρας είναι κάτι που τον βασανίζει και στην ενήλικη ζωή του, ενώ συχνά ανατρέχει στο παρελθόν του. Όλα θα αλλάξουν όταν θα επισκεφτεί ένα μοναστήρι. Εκεί θα δει μια σκληρή εικόνα που θα τον κάνει να γυρίσει πίσω, και παρά τα λόγια και τη σιωπή της «κοινωνίας» να κάνει την ανατροπή. 


Μπορεί η ιστορία να μην έχει σχέση με πραγματικά πρόσωπα, όμως τα λεγόμενα «πλυσταριά της Μαγδαληνής» υπήρχαν στα αλήθεια. Πολλά κορίτσια και γυναίκες έχασαν τις ζωές τους, ενώ οι συνθήκες ζωής ήταν άσχημες. Όλα αυτά σε συνεργασία του Ιρλανδικού κράτους και της Καθολικής εκκλησίας. Τέτοιες εικόνες με παραλλαγές δυστυχώς συναντάμε συχνά. Όμως ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος αν υπήρχαν άνθρωποι σαν τον Μπιλ Φέρλονγκ.


Ένας χαρακτήρας που αγάπησα για την ενσυναίσθηση, την ανθρωπιά και το μεγαλείο του. Πιστεύω ότι θα γίνει κλασικός ήρωας, είναι ένας σύγχρονος Άτικους Φιντς θα έλεγα! Μια ιστορία που με χριστουγεννιάτικο φόντο, μας δείχνει ότι καμία φορά τη μαγεία των εορτών την φέρνουμε εμείς με τις πράξεις μας! Πραγματικά το λάτρεψα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου