Ομηρία / Η άλλη Κατερίνα

 Σ' αγαπάω μεν αλλά...! 

Πρόσφατα διάβασα δύο βιβλία , τελείως διαφορετικά μεταξύ τους , τα οποία μου άρεσαν αρκετά αλλά... αλλά! Τι σημαίνει αυτό; Πέρασα όμορφα διαβάζοντας τα, ακόμα πιο όμορφα συζητώντας για αυτά - μιας και τα δύο τα έκανα συνανάγνωση, όμως και τα δύο μου άφησαν μια αίσθηση που δεν με έκαναν να πω αυτό το Ουάου ! Και θα ξηγηθω αμέσως ! 





* 📚✈️Το πρώτο βιβλίο είναι η Ομηρία της Clare Mackintosh. Ένα πολύ δυνατό θρίλερ , που έχει και αρκετά κοινωνικά στοιχεία. Αγωνία και ανατροπές, όπως όλα τα μυθιστορήματα της συγγραφέως. Βρισκόμαστε σε ένα αεροπλάνο, που κάνει την πτήση Λονδίνο - Σύδνεϋ, μέχρι που η πρωταγωνίστρια λαμβάνει ένα μήνυμα που της λέει πως θα σώσει την ζωή ή της κόρης της ή των υπολοίπων επιβατών.Και μπουμ! Ναι, πολύ ωραίο θρίλερ! Όμως... Μου φάνηκε αρκετά τραβηγμένος ο λόγος που έγινε η αεροπειρατεία, έως και δεν μου έστεκε καν- σιγά μην σας πω , να το διαβάσετε ! Το συζήτησα και με την ομάδα, πιστεύω ότι αυτό που εν τέλει ήθελε η συγγραφέας να περάσει - σύμφωνα και με το δικό της μήνυμα στο τελος- κάπως δεν μου κολλαγε καθόλου με όλη την ιστορία, με μπέρδεψε και θα με έκανε να καταλάβω το ακριβώς αντίθετο αν δεν είχα διαβάσει το δικό της σημείωμα. Επίσης - πάλι δεν θα σας πω παραπάνω - δεν μου άρεσε το τέλος! Όποιος θέλει να το συζητήσουμε να στείλει dm! 😉 Αυτό φυσικά δεν αναιρεί πως ήταν ένα καλοστημένο θρίλερ, που άνετα στεκόταν και σε ταινία. Οι χαρακτήρες για μια ακόμη φορά καλοδουλεμένοι, τα κοινωνικά κομμάτια αρκετά έντονα και δυνατά, μέχρι ένα σημείο μου άρεσε πολύ, αλλά από ένα σημείο και μετά περίμενα κάτι άλλο!


*📚🌼Το επόμενο βιβλίο είναι "Η άλλη Κατερίνα", του Αύγουστου Κορτώ. Η Κατερίνα για εμένα είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία, όχι μόνο δικά του αλλά και γενικά Ελλήνων συγγραφέων. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τους λυγμούς με τους οποίους έκλαιγα διαβάζοντας το, και τα κουλούρια που έκαψα καθώς το διάβαζα,ναι, δεν είχα την δύναμη να κλείσω ούτε τον φούρνο. Το ξεκίνησα λίγο διστακτικά, αλλά ήμουν και αρκετά περίεργη να δω τι θα μας έλεγε αυτή την φορά! Μια άλλη Κατερίνα, του σήμερα, που ζει και έχει οικογένεια στην Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά βρίσκει κρυμμένο το βιβλίο της Κατερίνας και βλέπει πως κάποιος "παίζει" με την ζωή της και την οικογένειά της. Το βιβλίο την επηρεάζει περισσότερο από όσο νομίζει, και την ίδια αλλά και τα παιδιά της. Ποιος είναι αυτός ο τύπος με το περίεργο όνομα που έχει κάνει την ζωή της άνω κάτω; Θα μάθουμε; Δεν θα μάθουμε; Έχει σημασία ; Λοιπόν, σε αυτό το βιβλίο υπήρχαν κάποια πράγματα που με "ενόχλησαν" και κάποια που δεν μου κόλλησαν. Υπήρχαν όμως και κομμάτια που με έκαναν να συγκινηθώ πολύ, ακόμη και να χαμογελάσω. Το τέλος του βιβλίου επίσης , φοβερό! Ακόμα το σκέφτομαι, με συγκίνησε βαθιά.


Είναι περίεργο γιατί δεν μπορώ να πω ότι τα δύο αυτά βιβλία μου άρεσαν , ούτε και ότι δεν μου άρεσαν! Υπήρχαν σημεία που αγάπησα και σημεία που με μπέρδεψαν. Δεν ένιωσα πως έχασα τον χρόνο μου διαβάζοντας τα - το έχω νιώσει ελάχιστες φορές , ευτυχώς !, όμως δεν ξέρω αν κέρδισα και κάτι παραπάνω.  Που βέβαια δεν ξέρω αν έχει και αυτό σημασία, αφού πέρασα πολύ ωραία ! Φυσικά και θα έλεγα σε κάποιον να τα διαβάσει, και εννοείται όποιος θέλει να συζητήσουμε το ο,τιδήποτε είμαι ανοιχτή! 


Εσείς έχετε αισθανθεί ποτέ κάτι αντίστοιχο; Αν ναι, με ποιο βιβλίο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου