Αρχίζουμε από το τέλος - Chris Whitetaker

 Αρχίζουμε από το τέλος... Γιατί κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή. Και ποιος δεν θέλει μια νέα αρχή ; Ποιος δεν θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν ; Ποιος δεν θέλει να κυνηγήσει τις χαμένες ευκαιρίες ; 





Το μυθιστόρημα του Chris Whitaker "Αρχίζουμε από το τέλος ", είναι μια δυνατή ιστορία που γεννά πολλά συναισθήματα. Μέσα από το πρόσχημα της αστυνομικής ιστορίας ο συγγραφέας δένει τόσα κοινωνικά ζητήματα και σκιαγραφεί τόσο καλά δύσκολους και πονεμένους χαρακτήρες. Άλλους τους συμπονάς, άλλους τους λυπάσαι, άλλους θέλεις να τους αγκαλιάσεις ζεστά. Όλοι έχουν όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κάτι ζητάνε. Να ξεφύγουν. Να ξεχάσουν. Να μην πονάνε. Οι οικογενειακές σχέσεις και δεσμοί βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ακόμα και αν ξεφεύγουν από τα όρια.


Μια αποφυλάκιση, μια νεαρή που αυτοαποκαλείται "παράνομη" ενώ προστατεύει τον μικρό της αδερφό, μια μητέρα που χρειάζεται φροντίδα,  ένας αστυνομικός που καλείται να προστατεύσει ηθικά τους πάντες. Γεγονότα που αλληλοσενδέονται , μπλέκονται , και ένας φόνος που χρειάζεται λύση. Ναι, για εμένα ο φόνος δεν ήταν το βασικό κομμάτι του βιβλίου. Πιο πολύ θα το χαρακτήριζα ως κοινωνικό μυθιστόρημα, αφού ο τρόπος με τον οποίον αναλύονται οι χαρακτήρες και οι - δύσκολες - σχέσεις του είναι μοναδικός. Ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα , και δημιουργεί πολλά συναισθήματα. Από νεύρα, αγωνία, απορίες , χαμόγελο μέχρι συγκίνηση! 


Ήρωες "σπασμένοι" γεμάτοι τραύματα. Κάθε ένας εγκλωβισμένος στο δικό του κελί. Πόσο μακριά είναι η ελευθερία άραγε ; 


*Μέχρι στιγμής είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει για φέτος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου