Η Μάρτα κοιμάται - Romy Hausmann

Είχα πολύ καιρό να διαβάσω ένα ψυχολογικό θρίλερ, και νομίζω έκανα επάνοδο με ένα πολύ καλό βιβλίο του είδους ! Η Roby Hausmann, μετά το Καλό μου παιδί, επιστρέφει με ένα ακόμη θρίλερ γεμάτο ανατροπές και αγωνία , παράλληλες ιστορίες, μυστικά και σε κάνει να γυρνάς με μανία τις σελίδες , τη μια μετά την άλλη! Η Μάρτα κοιμάται , και ο αναγνώστης ξαγρυπνά , προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει σε αυτήν εδώ την ιστορία ! 



Δε θα πω πολλά για την ιστορία - και έχω λόγο φυσικά !- θα πω απλά ότι υπάρχουν δύο παράλληλες ιστορίες, καθώς και κάποια γράμματα, που αρχικά δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος τα γράφει ! Η περιπέτεια ξεκινάει όταν η Νάντια βοηθάει μια φίλη της η οποία διέπραξε έναν φόνο ! Όμως , τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, και νομίζω κάνεις δεν μπορεί να φανταστεί τι συμβαίνει στην πραγματικότητα ! Από την άλλη, έχουμε ένα έγκλημα στο παρελθόν , με έναν άντρα που καταδικάζεται χωρίς κα φταίει! Η Roby Hausmann , με μαεστρία συνδέει τις ιστορίες αυτές , και δημιουργεί ένα πολύ καλό  ψυχολογικό θρίλερ! 


Τα κεφάλαια είναι σύντομα και αυτό βοηθάει ακόμη περισσότερο την ανάγνωση του βιβλίου. Διάβαζα , και εκεί που νόμιζα ότι είχα διαβάσει δέκα λεπτά είχε περάσει μια ώρα! Πραγματικά , δεν καταλάβαινα πότε περνούσε η ώρα με αυτό το βιβλίο! Κάποια κομμάτια της ιστορίας ήταν προβλέψιμα , κάποια ήταν περισσότερο ανατρεπτικά ! Προσωπικά , μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο της βιβλίο, ίσως γιατί μου φάνηκε πιο "έντονη" η "μεγάλη ανατροπή" του βιβλίου! Σίγουρα υπήρχαν κάποιες υπερβολές, όπως και σε όλα τα βιβλία του είδους ! Μου δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, μεταξύ άλλων και θυμό για κάποιους ανθρώπους, και φυσικά στο προσκήνιο βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι ανθρώπινες σχέσεις και οι οικογενειακοί δεσμοί, καθώς και πως το παρελθόν ενός ανθρώπου μπορεί να τον επηρεάσει , και αν ποτέ μπορεί να απαλλαγεί πραγματικά από αυτό . 


Ήταν αρκετά κινηματογραφικό, και αν και στην αρχή ήταν λίγο "μπερδεμένο" από ένα σημείο και μετά μπορεί κανείς να καταλάβει τι ακριβώς παίζει ! Η συγγραφέας μου έδωσε την αίσθηση ότι έγραψε την ιστορία , και μετά απλά μπέρδεψε τα κεφάλαια ! Και εμένα αυτό μου άρεσε πολύ! Επίσης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό σε σειρά, και θα μου άρεσε να το δω! Η Roby Hausmann μένει στο στυλ που είχε και το πρώτο της βιβλίο, όμως είναι σαφώς πιο ώριμη  ενώ μας δίνει μια εντελώς διαφορετική ιστορία η οποία δεν κουράζει στιγμή ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου