Κι αυτό θα περάσει

 Και αυτό θα περάσει 


Καλή χρονιά φίλοι μου , με υγεία, αγάπη και δημιουργία! Εύχομαι το 2022 να είναι μια καλύτερη χρονιά σε όλους τους τομείς για όλους μας ! Να αφήσουμε πίσω όλα τα άσχημα, να κρατήσουμε τα θετικά, και να θυμόμαστε πως ο,τι και αν γίνει, και αυτό θα περάσει ! 


Έτσι ακριβώς ήταν και το πρώτο βιβλίο που διάβασα για φέτος ! Επέλεξα ένα μικρό βιβλίο, ένα παλιό περσικό παραμύθι για την ακρίβεια ! Ήθελα η χρονιά να με βρει με κάτι που να διαβάζεται γρήγορα και να μου αφήσει ένα μήνυμα που θα ήθελα να με συνοδεύει όλη την χρονιά ! Αυτό το βιβλίο λοιπόν, ήταν  αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν !



Η ιστορία μπορεί σε κάποιους από εσάς να είναι γνωστή ! Ένας βασιλιάς είχε στην κατοχή του ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, και ζήτησε από τους σοφούς της Αυλής να γράψουν ένα μήνυμα μέσα του, για να το διαβάζει στις δύσκολες στιγμές. Κανείς όμως δεν μπορούσε να σκεφτεί ένα τόσο μικρό και δυνατό μήνυμα , κάνεις εκτός από τον πιστό υπηρέτη του. Του έγραψε το μήνυμα , και όταν ο βασιλιάς βρέθηκε στη δύσκολη θέση σε μια μάχη  το άνοιξε. "Και αυτό θα περάσει". Αυτό ήταν το μήνυμα , και μάλιστα βοήθησε πολύ τον βασιλιά. Γύρισε νικητής , αποθεωμένος από το πλήθος και απολαμβάνοντας την δόξα του. Τότε, ο υπηρέτης του ζήτησε να ανοίξει ξανά το μήνυμα. Γιατί ; Γιατί "και αυτό θα περάσει"! 


Όπως όλα τα άσχημα , έτσι και όλα τα όμορφα πάντοτε περνάνε. Μια διδαχή που συναντάται όχι μόνο στο συγκεκριμένο μύθο , αλλά και σε άλλους πολιτισμούς , από την αρχαία Ελλάδα και το "τα πάντα ρεί" , μέχρι τον βουδισμό  η φράση αυτή μας υπενθυμίζει ότι όλα είναι παροδικά, όλα έρχονται και παρέρχονται. Αποτελεί μια μορφή βοήθειας στο να αναγνωρίσουμε τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει στην ζωή! Χωρίς έπαρση, χωρίς αλαζονεία, είτε στις εύκολες στιγμές , είτε στις δύσκολες είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε! Μερικές φορές τα πολύτιμα πράγματα είναι πιο απλά ! Και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις είναι από μόνος του ένας θησαυρός ! Να θυμάστε λοιπόν , και αυτό θα περάσει ! 

1 σχόλιο:

  1. "Και αυτό θα περάσει" ειδικά τους τελευταίους 3 μήνες το λέω συνέχεια στον εαυτό μου!
    Δίνει μια κάποια δύναμη η αλήθεια είναι...
    Χαρά μου, πολύ ωραία επιλογή για πρώτο βιβλίο της χρονιάς.
    Να έχεις μια όμορφη χρονιά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή