Ο ΑΒΓΟΥΛΟΠΑΤΑΤΑΣ - ΧΑΡΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Μέσα στην πόλη του Αβγανιστάν ζει ένα ακόμη διαφορετικό και ιδιαίτερο αβγό, ο Αβγουλοπατάτας. Ο Αβγουλοπατάτας, είναι μισός αβγό και μισός πατάτα, και παρότι όλοι τον αγαπούν και τον θεωρούν φίλο τους, εκείνος νιώθει πολύ μόνος.


Εχτές, οι φίλοι του, ο Κοκό και η Κική, τον προσκάλεσαν στην παραλία. Όμως, ο Αβγουλοπατάτας αρνήθηκε. Γιατί; Γιατί ντρέπεται πολύ που είναι μισός μισός...


- Μα,πως θα βγω στην παραλία με όλα τα αβγά; Όλοι θα με κοιτάνε και θα με κοροιδεύουν. Γιατί να είμαι τόσο περίεργος;


Αυτές ήταν οι σκέψεις του μέρα νύχτα. Κάποια στιγμή, ο Κοκό, είδε το φίλο του προβληματισμένο και τον ρώτησε τι συμβαίνει.


- Τίποτα! Απλώς έχω κάποιες απορίες που δεν μπορεί κανείς να τις λύσει.


-Και όμως! είπε ο Κοκό. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει! Ο Σοφός Αβγούλ!


Ο Αβγουλοπατάτας μάζεψε το θάρρος του και βρήκε τον Σοφό Αβγούλ, ο οποίος είναι ένα αβγό τόσο μικρό, πιο μικρός και από το μικρό νύχι ενός ανθρώπου! Όμως κρύβει μέσα του όλη τη σοφία του κόσμου!

-Σε ακούω λοιπόν! Τι σε προβληματίζει νεαρέ μου; Τι σε φέρνει εδώ στην μαγική σπηλιά μου;


-Με προβληματίζει ο εαυτός μου. Κοίτα πως είμαι! Μισός αβγό, μισός πατάτα... Πού θα έπρεπε να μένω; Στο Αβγανιστάν ή στην Πατατούπολη; Γιατί είμαι έτσι;


-Νεαρέ μου Αβγουλοπατάτα, είπε ο Σοφός Αβγούλ ξεροβήχοντας, είσαι μισός μισός γιατί πολύ απλά έτσι γεννήθηκες! Μπορείς να μείνεις όπου θέλεις... Όπου νιώθεις εσύ καλύτερα. Ξέρεις γιατί;


-Γιατί; ρώτησε ο Αβγουλοπατάτας.


-Γιατί, όπως και αν είσαι εξωτερικά ο χαρακτήρας σου δεν αλλάζει. Ακόμα και αν μεταμφιεστείς σε μια μεγάλη λευκή πολική αρκούδα και πας στον Βόρειο Πόλο, πάλι ο ίδιος θα είσαι!


-Αλήθεια; ρώτησε ο Αβγουλοπατάτας με γουρλωμένα μάτια!


- Αλήθεια! Παρατήρησε τον κόσμο  γύρω σου. Κάθε τι σε αυτήν τη γη είναι διαφορετικό! Και αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά όλων. Κανείς δε θα σε αγαπήσει λιγότερο επειδή είσαι μισός μισός, ίσα ίσα! Είσαι μοναδικός και ξεχωριστός, όπως όλοι! Και τώρα πήγαινε στην παραλία να απολαύσεις τον ήλιο, γιατί σε περιμένουν οι φίλοι σου! 


-Μα...Πώς το ξέρεις; ρώτησε απορημένος ο Αβγουλοπατάτας!


-Μα γιατί είμαι ο Σοφός Αβγούλ!  Και ξέρω τα πάντα γιατί μιλάω με τα αστέρια, του είπε κλείνοντας το μάτι του!


Ο Αβγουλοπατάτας χαρούμενος πια, έτρεξε στην παραλία. Οι φίλοι του τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν με χαρά! Έτσι, απόλαυσε το μπάνιο του παρατηρώντας τη φύση. Κοίταξε παντού. Κοίταξε τα σύννεφα, τα δέντρα, τα ψάρια, τα κοχύλια, ακόμη και τους φίλου του τα αβγά! Και τότε είδε πως όλα είναι διαφορετικά. Διαφορετικά και όμορφα! Όπως όλοι μας!



* Η ζωγραφιά και το κείμενο δημιουργήθηκαν και  γράφτηκαν από την Σωτηροπούλου Χαρά ( κείμενο ) και Βιβή Μαρκάτου ( εικονογράφηση), και είναι έργα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκουν στους δημιουργούς τους. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση χωρίς να αναγράφεται ο δημιουργός ή η παρούσα ανάρτηση! 


*

Η Περιπέτεια του Κοκό

Σωτηροπούλου Χαρά

Βιβή Μαρκάτος ( εικονογράφηση )

Εκδόσεις Φυλάτος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου