Το ένστικτο - Ashley Audrain

 Πόσο "περίεργο " timing να ξεκινάς ένα βιβλίο το οποίο σε καθηλώνει ενώ δεν έχεις χρόνο να το διαβάσεις; Κάπως έτσι, πέρασα μια εφιαλτική εβδομάδα μέχρι να μπορέσω να το πιάσω ξανά στα χέρια μου , ε , και αυτό ήταν ! Δεν άργησα να το ολοκληρώσω ! Φυσικά ,το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι άλλο από το Ένστικτο της Ashley Audrain, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Προσοχή ! Αν το ξεκινήσετε , δύσκολα θα μπορέσετε να το αφήσετε από τα χέρια σας! Εγώ πάντως , προειδοποίησα ! 



Το βιβλίο αφορά την μητρότητα, αλλά δοσμένη με μια διαφορετική ματιά . Η πρωταγωνίστρια, Μπλάιθ Κόνορ, πιστεύει πως ένα παιδί θα ολοκληρώσει την ήδη ευτυχισμένη ζωή της. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το πρώτο της παιδί έρχεται, και την γεμίζει με ένα σωρό περίεργα - και άσχημα - συναισθήματα. Κατάθλιψη , υπερβολή ή απλά Ένστικτο ; 


Μια ιδιαίτερη σχέση μητέρας και κόρης , η οποία θα φέρει αντιμέτωπο τον αναγνώστη με πολλά συναισθήματα. Τι ακριβώς συμβαίνει ; Υπάρχουν "κακά" παιδιά ; Υπάρχουν "κακές " μητέρες; Ποια είναι η αλήθεια και που ξεκινάει η φαντασία ; Υπάρχει κάποια ψυχική νόσος που χρειάζεται θεραπεία ή υπάρχει κάποιο σχέδιο ; Αυτές είναι λίγες από τις σκέψεις που έκανα διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο. Υπάρχουν αιχμές που σε πηγαίνουν από την μια θεωρία στην άλλη, όμως στο τέλος , πάντα κάτι συμβαίνει, κάτι που τα αναιρεί όλα.  


Πως μπορεί όμως μια γυναίκα η οποία δεν αισθάνεται "όμορφα " συναισθήματα για το παιδί της να κάνει και δεύτερο ; Εκεί ηρεμούν τα πράγματα. Ή γίνονται χειρότερα ; Ξέρω πως με τόσες ερωτήσεις γίνομαι σπαστική , όμως θέλω να σας περάσω λίγο από το σασπένς του βιβλίου , χεχε ! 


Ατμοσφαιρικό, με αρκετό μυστήριο , περίεργεια για το τι συμβαίνει, με ένα αίσθημα - μη υπαρκτού - τρόμου να διακατέχει τις σελίδες , είναι ένα από τα ψυχολογικά θρίλερ που πραγματικά απόλαυσα. Παρόλα αυτά, το βιβλίο έχει ένα βάθος σε ο,τι αφορά την μητρότητα αλλά και το πώς πολλές φορές επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές και συναισθήματα που ίσως έχουμε απορρίψει , αλλά που υπάρχουν βαθιά ριζωμένα μέσα μας. Και όλο αυτό, διαβάζοντας μια ακόμη παράλληλη ιστορία , που έχει να κάνει με την μητέρα της Μπλάιθ, και η οποία έχει αρκετό ενδιαφέρον , μάλιστα, όσο προχωράει η ιστορία σε βοηθάει να ξεδιαλύνεις περισσότερο τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. 


Ακόμη, εκτός από το βασικό θέμα υπάρχουν και άλλα παράπλευρα όπως  το πως ένα ζευγάρι οδηγείται στην καταστροφή , και πως το βιώνουν διαφορετικά τα δύο άτομα. Σε ένα σημείο , ειδικά προς το τέλος , εκεί που νόμιζα ότι είχα μπει στο νόημα , εκεί που άρχιζαν να δικαιολογώ πράξεις , να νομίζω ότι κάνω λάθος , ότι τελικά όλα είναι αλλιώς , έρχεται το τέλος και τα ανατρέπει όλα για μια ακόμη φορά ! Μπουμ ! 


Το ένστικτο είναι ένα γρήγορο , δυνατό και ωμό βιβλίο , που σε κρατάει εκεί. Δύσκολα θα μπορέσει κανείς να το αφήσει εάν δεν το ολοκληρώσει. Άλλες φορές σε πονάει , άλλες σε συγκινεί , άλλες σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Σίγουρα δημιουργεί μια πληθώρα συναισθημάτων , ενώ στο τέλος σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου