Χωρίς Δεύτερη Σκέψη - Γεωργία Εφαπλωματά

 Την προηγούμενη εβδομάδα, μας επισκέφτηκε η ''Μήδεια'', και κάπως έτσι αποκλειστήκαμε! Αφού λοιπόν είδαμε και εμείς στην Αθήνα, έστω και για λίγο, χιόνια, - είπαμε, τα ωραία κρατάνε λίγο! -βρέθηκε και λίγος παραπάνω χρόνος για διάβασμα! Έτσι, φόρεσα τις πιο χοντρές και χουχουλιάρικες πιτζάμες μου, έφτιαξα μια ζεστή κούπα καφέ, και έκατσα να διαβάσω το βιβλιαράκι μου, χαζέυοντας τα χιόνια από το παράθυρο! 


Το βιβλίο που με συντρόφευσε, είναι το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Εφαπλωματά, με τίτλο ''Χωρίς δεύτερη σκέψη'', που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ένα βιβλίο όμορφο, ανάλαφρο, χαρούμενο και ανέμελο, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να φτιάξει η διάθεση και να δέσει τέλεια με την χιονισμένη ημέρα!



 Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Μαρίνα, η οποία εργάζεται σε μια εταιρία που διοργανώνει εκδηλώσεις. Η ίδια, είναι γυναίκα ''καρίερας'', δουλεύει σκληρά και είναι πολύ καλή στο κομμάτι της. Η τριαντάχρονη πωταγωνίστρια, προσπαθεί να βάλει σε τάξη την ζωή της, έχοντας συντροφιά δύο πολύ καλούς της φίλους, την Ντέπη και τον Μάνο. Η αδερφή της, με την οποία είναι πολύ δεμένες, βρίσκεται στο εξωτερικό, και έτσι η επικοινωνία τους περιορίζεται μέσω mails. 


Η Μαρίνα, κάποια στιγμή θα διοργανώσει έναν γάμο, και εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, που θα της κάνει κλικ από την αρχή και δεν θα αργήσει να την διεκδικήσει. Η Μαρίνα θα ενδώσει στο επίμονο φλερτ του, και σύντομα θα ξεκινήσει να πετάει στα σύννεφα. Όμως, όσο εύκολα ανεβαίνει, τόσο πιο εύκολα πέφτει, αφού δυστυχώς ο Πέτρος δεν είναι αυτό που δείχνει, παρά τα λεγόμενα του. Προσπαθώντας να τον ξεχάσει, και από καθαρή τύχη, θα γνωρίσει τον Κωνσταντίνο, ο οποίος φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός! Έπειτα από την τραυματική της εμπειρία με τον Πέτρο, αλλά και λόγω ενός γεγονότος που συμβαίνει με τον Κωνσταντίνο ( είπαμε, δεν θα σας το πω όλα!), αρχίζουν να της μπαίνουν δεύτερες σκέψεις. Όταν όμως ο έρωτας χτυπάει την πόρτα, το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη, ασχέτως του τι λένε οι υπόλοιποι!


Μια πολύ γλυκιά και ανάλαφρη ιστορία, που διαβάζεται πολύ ευχάριστα! Διαβάζοντας το, ένιωθα σαν να βλέπω ρομαντική κομεντί. Ο χαρακτήρας της Μαρίνας, αλλά και των υπολοίπων, μου άρεσε πολύ, και είναι πολύ εύκολο να ταυτιστεί κάποιος μαζί της, αφού είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Το βιβλίο κυλάει πολύ γρήγορα, η γλώσσα είναι απλή και σημερινή, χωρίς πολλές κουραστικές λεπτομέρειες. 


Επίσης, μου άρεσε πολύ που η Γεωργία Εφαπλωματά, μέσα από αυτήν την όμορφη ιστορία έριξε στο τραπέζι αρκετά θέματα - τα οποία φυσικά μετά την ανάγνωση του βιβλίου συζητήσαμε με άλλα άτομα που έτυχε και διάβαζαν το βιβλίο! - , που σίγουρα απασχολούν πολύ κόσμο. Μέχρι που μπορεί να ''επέμβει'' κάποιος για να σε συμβουλέυσει; Ποιος ορίζει την αληθινή ετυχία; Μπορείς να προδικάσεις μια σχέση, ή και έναν άνθρωπο, πριν καν ξεκινήσει η κοινή ζωή; Είναι τόσο σημαντικό το παρελθόν κάποιου, και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το δικό σου μέλλον; Αξίζει να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες; Και τελικά, πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις πίσω το παρελθόν και να κάνεις μια νέα αρχή; Πόσο εύκολο είναι να πράττεις χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις; 


Μια σύγχρονη Ελληνίδα ''Μπριτζετ Τζόουνς'', που μου θύμισε ανέμελες εποχές - δε θα κρύψω πως σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου με είχε κυριεύσει μια γλυκιά μελαγχολία! - , ενώ με έκανε να χαλαρώσω και να περάσω ευχάριστα. Αν ψάχνετε μια ρομαντική ιστορία που  θα σας κάνει να περάσετε όμορφα, τότε αυτό είναι σίγουρα το βιβλίο σας! Χωρίς δεύτερη σκέψη! ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου