Πως θα αφήσεις το καλό να μπει στη ζωή σου - Marian Rojas Estape

 Στο Πώς θα αφήσεις το καλό να μπει στη ζωή σου θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να μάθεις να επικεντρώνεις την προσοχή σου σε ό,τι κάνεις και θα βρεις συμβουλές για το, πώς θα καταπολεμήσεις τους φόβους και τις αγωνίες σου, αλλά και το πώς θα διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα που εμποδίζουν τη σωματική και πνευματική εξέλιξή σου.

Για τη δρα Marian Rojas Estape, η ευτυχία κρύβεται στο να ζεις υγιής στο παρόν, έχοντας αφήσει πίσω τις πληγές του παρελθόντος και ατενίζοντας το μέλλον με ενθουσιασμό. Η ευτυχία δεν είναι αυτό που μας συμβαίνει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ερμηνεύουμε.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Στο συγκεκριμένο βιβλίο η δρα Marian Rojas Estape, αναλύει μέσω της επιστήμης το πως μπορούν να μας επηρεάσουν τόσο οι θετικές, όσο και οι αρνητικές σκέψεις. Όπως στα περισσότερα βιβλία του είδους, υπάρχουν παραδείγματα τα οποία δείχνουν κάθε κομμάτι που αναλύεται στην πράξη, κάνοντας το πιο κατανοητό. Παρά το ότι στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου υπάρχουν ιατρικοί όροι, είναι εύκολοι στην κατανόηση, και μπορεί ο κάθε αναγνώστης να πάρει ό,τι χρειάζεται.  Στο συγκεκριμένο βιβλίο, αναλύονται όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν καθώς και πως μπορούμε να καθοδηγηθούμε για να ξεπεράσουμε κάποια τραύματα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το παρόν, και να ατενίσουμε το μέλλον με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. 

Το Πως θα αφήσεις το καλό να μπει στη ζωή σου είναι αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα βιβλία της κατηγορίας αυτής. Μου άρεσε που μπόρεσα να διαβάσω και μια άλλη οπτική, πιο επιστημονική αυτήν τη φορά, αφού όντως το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να βλάψουν τόσο την ψυχική όσο και την σωματική υγεία του ατόμου. Είναι αρκετά παρακινητικό, και εμβαθύνει περισσότερο στα αίτια και όχι στις λύσεις. Εάν σας αρέσουν τα βιβλία αυτοβελτίωσης, το συγκεκριμένο θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με μια άλλη ματιά. Και φυσικά, θα εξαλείψει κάθε ίχνος δυσπιστίας σχετικά με τον τρόπο που οι σκέψεις καθορίζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, αλλά και τον βαθμό στον οποίον μας επηρεάζουν.

Το βιβλίο της Marian Rojas Estape ''Πως θα αφήσεις το καλό να μπει στη ζωή σου'', κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου