Οκτώ - Katherine Neville

Νέα Υόρκη, 1972 Εξειδικευμένη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αυτοδίδακτη ειδήμων στο σκάκι και στα μαθηματικά, η Κάθριν Βέλις εργάζεται σε μια εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών, μέλος των Μεγάλων Οκτώ. Προτού ταξιδέψει στην Αλγερία για ένα νέο έργο της εταιρείας, η Κάθριν μαθαίνει για τον θανάσιμο κίνδυνο που της επιφυλάσσει το μέλλον από μια μάντισσα που της διαβάζει το χέρι. Λίγο μετά, ένας αντικέρ πλησιάζει την Κατ με μια παράξενη πρόταση: της εμπιστεύεται την πληροφορία πως ένας ανώνυμος πελάτης του προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χαμένα κομμάτια μιας ανυπολόγιστης αξίας σκακιέρας, τα οποία εικάζεται ότι βρίσκονται στην Αλγερία. Αν η Κατ καταφέρει να τα φέρει πίσω, η αμοιβή της θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη.

Νότια Γαλλία, 1790 Η Μιρέιγ ντε Ρεμί και η εξαδέλφη της Βαλεντίν είναι δύο νεαρές δόκιμες μοναχές στο ιστορικό μοναστήρι του Μονγκλάν. Σε μια εποχή όπου ολόκληρη η Γαλλία είναι παραδομένη στις φλόγες της επανάστασης, οι δύο κοπέλες ανυπομονούν να αποτινάξουν τα δεσμά της μοναστικής ζωής, και η επιθυμία τους δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Θαμμένα βαθιά στα θεμέλια του Μονγκλάν βρίσκονται τα πολύτιμα κομμάτια μιας πελώριας σκακιέρας που ανήκε κάποτε στον βασιλιά Καρλομάγνο. Ήξεραν ότι όποιος κατάφερνε να τα αποκτήσει όλα θα γινόταν ο κυρίαρχος ενός παιχνιδιού με απεριόριστες δυνάμεις. Με σκοπό να προστατεύσουν τη σκακιέρα από οποιονδήποτε θα μπορούσε να καπηλευτεί το μυστικό της ανείπωτης δύναμής της, οι δύο νεαρές μοναχές αποφασίζουν να σκορπίσουν τα κομμάτια της σε ολόκληρο τον κόσμο... 


(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Το Οκτώ της Kathrine Neville το διάβασα σχετικά πρόσφατα , για την ακρίβεια κατά την διάρκεια της καραντίνας. Όπως τότε, έτσι και αυτήν τη φορά, παρά τον μεγάλο του όγκο το διάβασα σε σχετικά σύντομο διάστημα. Ακόμα και το γεγονός πως ήξερα τι θα συμβεί, αφού το είχα πρόσφατο στο μυαλό μου, δεν μπορώ να πω πως δεν το απόλαυσα. Οι παράλληλες ιστορίες ταξιδεύουν τον αναγνώστη στον χώρο και στον χρόνο σε μια περιπέτεια που ζητάει λύση. Ένα ''μεγάλο'' σκάκι με πιόνια τους πρωταγωνιστές και ένα παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη τους. Βέβαια, θα προτιμούσα το τέλος να είναι λίγο πιο έντονο, και όχι τόσο ''φιλοσοφικό''. Ισχύει, πως αν το είχα διαβάσει νωρίτερα θα είχα ενθουσιαστεί περισσότερο με αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν απόλαυσα την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου. Αγωνία, ταξίδι στον χρόνο, ανατροπές και ένα συνεχές κυνηγητό που δε σε αφήνει να το αφήσεις από τα χέρια σου!

Το Οκτώ της Katherine Neville, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου