5 Λόγοι για να φτιάξεις το δικό σου Book Blog

Με αφορμή το Σάββατο 2 Μαϊού, και την παγκόσμια ημέρα των bloggers - ναι υπάρχει και αυτή η μέρα! - αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο με 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να φτιάξεις το δικό σου book blog!

Ας πούμε λοιπόν ότι σου αρέσουν πολύ τα βιβλία, ότι διαβάζεις ένα πολύ συγκεκριμένο είδος βιβλίων, ή απλά θέλεις να μοιραστείς το πάθος σου για αυτά! Εκτός αυτού σου αρέσει να γράφεις και να είσαι δημιουργικός. Έχεις ήδη κάνει την αρχή, οπότε καλό είναι να πας στο επόμενο βήμα! Αν το σκέφτεσαι ακόμα, σου έχω παρακάτω 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να φτιάξεις το δικό σου book blog, και να περάσεις κατευθείαν στην πράξη!







1. Θα έχεις την ευκαιρία να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει! Το να διαβάζεις βιβλία μπορεί να είναι η μεγάλη σου αγάπη, όμως εξίσου ενδιαφέρον είναι το να μιλάς για αυτά και να ανταλλάσσεις απόψεις με άλλα α΄τομα. Ο χρόνος που θα αφιερώνεις σε κάθε ανάρτηση θα είναι χρόνος που θα ξοδεύεις σε κάτι που σου αρέσει, οπότε σίγουρα θα αξίζει!

2. Θα γίνεις πιο δημιουργικός και θα αποκτήσεις νέες δεξιότητες! Το να έχεις ένα blog, να το χειρίζεσαι μόνος σου, και να ασχολείσαι με κάθε κομμάτι του είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, ενέργεια αλλά φυσικά και μπόλικη φαντασία, ειδικά εάν θες να κάνεις που θα ξεχωρίσει! Πέρα λοιπόν από το ότι θα γίνεις πιο δημιουργικός π.χ. στο κομμάτι της φωτογράφησης, θα μάθεις και νέα πράγματα, όπως για παράδειγμα πως δημιουργείς το δικό σου θέμα για να αλλάζεις την εμφάνιση του κ.α.π..

3. Θα γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα! Όσο πιο εξειδικευμένο είναι το blog σου, τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις στοχευμένο κοινό. Όσο καιρό ασχολούμαι με το book blogging είχα τη χαρά να γνωρίσω πάρα πολλά άτομα που αγαπούν το βιβλίο, και απορούσα που ήταν κρυμμένα τόσο καιρό! Ακόμη και αν δεν διαβάζουμε όλοι τα ίδια είδη βιβλίων, η αγάπη μας για αυτά έχει φέρει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και υπέροχες γνωριμίες για τις οποίες νιώθω πολύ τυχερή και ευγνώμων! 

4. Θα κάνεις τη φωνή σου να ακουστεί! Στην περίπτωση των book bloggers τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, αντικειμενικές κριτικές = ''καλύτερα'' βιβλία! Οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι , σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνουν πλέον πολύ σοβαρά τη γνώμη των book bloggers. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η αγάπη για το βιβλίο είναι πάνω από κάθε συνεργασία, και σκοπός είναι να είσαι ειλικρινής. Ίσως έτσι καταφέρεις να βάλεις και εσύ τη δική σου φωνή σε κάποιο βιβλίο!


5. Θα μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα και θα εξελίσσεσαι. Νομίζω πως αυτό είναι και ένα από τα καλύτερα κομμάτια του blogging. Πέρα από το ότι θα μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι - στην περίπτωση του βιβλίου αυτό μπορεί να είναι π.χ. το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδοτικών, θα ανοίξουν και οι ορίζοντες σου. Όταν είσαι σε μια κοινότητα σίγουρα επηρεάζεσαι, όπως και επηρεάζεις! Προσωπικά, υπάρχουν πολλά βιβλία που σε άλλες συνθήκες δε θα διάβαζα, όμως όχι μόνο τα διάβασα, μου άρεσαν και μου γνώρισαν και νέους ''κόσμους''! Γνώρισα νέα λογοτεχνικά είδη, συγγραφείς και άτομα του χώρου και έμαθα να μην είμαι απόλυτη. Φυσικά, κάθε φορά θα θες να εξελίσσεσαι, να κάνεις κάτι ακόμα, να πηγαίνεις ένα βήμα παρακάτω. Και όλο αυτό σίγουρα μόνο θετικό μπορεί να είναι για την προσωπική και επαγγελματική σου εξέλιξη!


---

Για εμένα αυτοί είναι οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι για να φτιάξεις το δικό σου book blog! Θα μπορούσα να γράψω και άλλους, όμως νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι είναι αυτοί που εκφράζουν και εμένα καλύτερα! Ο χώρος του book blogging είναι μεγάλος, και ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να δοκιμάσει και να κάνει τη φωνή του να ακουστεί. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι κάθε blog δεν είναι απλά ένα blog αλλά μια προσωπικότητα, ο δημιουργός του δηλαδή! Οπότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου, να βρεις το θέμα που σε ενδιαφέρει, και για το οποίο θα νιώθεις ωραία κάθε φορά που γράφεις για αυτό, και απλά κάντο! Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, απλά να το κάνεις με πάθος! Σε περιμένουμε με χαρά στην παρέα μας! 

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έγραψες. Πριν περίπου έναν μήνα έκανα και εγώ ένα book blog και χαίρομαι πάρα πολύ που το τόλμησα. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο να έχεις μια δική σου "γωνίτσα" στο ίντερνετ όπου μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Το blog μου είναι το: iptamenaoneira.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας! Να σου ευχηθώ καλή και δημιουργική αρχή!

      Διαγραφή