Οδός Αλκυόνης - Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα

Μια όμορφη αλκυόνα, μετά από μια φθινοπωρινή μπόρα, τσαλαβουτά ξανά και ξανά τα λεπτά της πόδια στη μουσκεμένη άμμο. Ξαφνικά, ΜΠΑΜ! Σκοντάφτει επάνω στο τραχύ κέλυφος του Στρατή, ενός σαλιγκαριού που θαύμαζε το ουράνιο τόξο.
Όταν ο Στρατής αντιλαμβάνεται ότι το αδέξιο πλάσμα που διέκοψε τις πολύχρωμες σκέψεις του ήταν μία αλκυόνα, αναρωτιέται γιατί αυτή προτιμά να "σέρνεται" κάτω στη γη από το να πετά ψηλά!
Πώς θα αισθανθεί ο Στρατής όταν, αρκετή ώρα μετά τη συνάντησή τους, θα κοιτάξει την αλκυόνα βαθιά μέσα στα μάτια και θα καταλάβει πως, ενώ τον κοιτούσε, δεν τον έβλεπε;
Η τυχαία συνάντησή τους θα γίνει η απαρχή μιας ξεχωριστής φιλίας με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε πλάσματος.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οδός Αλκυόνης, Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
Μια πολύ όμορφη ιστορία, από την Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα, που με τρυφερότητα δείχνει στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίον μπορεί κάποιος να πλησιάσει άτομα με προβλήματα όρασης. Η αλκυόνα, η οποία δεν μπορεί να δει, ζητάει από το μικρό σαλιγκάρι να της περιγράψει το ουράνιο τόξο. Το μικρό σαλιγκάρι, με γλυκό και τρυφερό τρόπο θα βοηθήσει το πουλί που φοβάται να πετάξει, να περπατήσει χωρίς να φοβάται, και στη συνέχεια να ανοίξει τα φτερά του, και να μπορέσει να δει μέσα από τα μάτια του. Η δύναμη της αγνής φιλίας, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον μπορεί κανείς να δώσει δύναμη και ώθηση σε κάποιον που νομίζει πως δεν μπορεί, είναι το βασικό μήνυμα αυτού του βιβλίου!

Η εικονογράφηση είναι της Μαιρηλίας Φωτιάδου, ενώ με το qr code, μπορείτε να ακούσετε το παραμύθι δωρεάν. Στο τέλος του παραμυθιού, υπάρχουν δραστηριότητες για γονείς και εκπαιδευτικούς, που μπορούν να προσαρμοστούν στην ηλικία και τη δυναμική των παιδιών στα οποία και απευθύνεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου