Ανώνυμη #52 - Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

Ζητούνται γυναίκες από 18 έως 32 ετών για να συμμετάσχουν σε έρευνα έναντι γενναιόδωρης αμοιβής. Θα διασφαλιστεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων. 

Και κάπως έτσι, ξεκινάει η Ανώνυμη #52, ένα ψυχολογικό θρίλερ, γεμάτο ανατροπές και μυστικά. Συγγραφείς του, οι Greer Hendricks και Sarah Pekkanen, οι οποίες εμπνεύστηκαν αυτήν την ιδιαίτερη ιστορία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ανώνυμη #52 - Greer Hendricks & Sarah Pekkanen
Η νεαρή make up artist, Τζέσικα δηλώνει συμμετοχή σε αυτήν την αγγελία - με έναν δόλιο τρόπο η αλήθεια είναι! - και συμμετέχει σε μια έρευνα ηθικής, όπου απαντάει σε προσωπικές ερωτήσεις, έναντι αμοιβής. Σύντομα το πράγμα θα παρεκτραπεί, αφού αυτός που κάνει την συγκεκριμένη έρευνα τη βάζει να κάνει κάποιες...αποστολές. Η Τζέσικα θα αναζητήσει την ταυτότητα των ιθυνόντων, αλλά αυτό που θα ανακαλύψει θα τη μπερδέψει περισσότερο, και θα την μπλέξει σε μια ιστορία γεμάτη ψέματα και σκοτεινά μυστικά, ενώ η ίδια θα μπει τόσο βαθιά, που για να βγει θα κινδυνέψει και η ίδια, και η οικογένεια της. Θα καταφέρει να ξεμπλέξει; Ή θα μείνει για πάντα η ανώνυμη #52;

Ένα ψυχολογικό θρίλερ, ατμοσφαιρικό και σκοτεινό, που σε προκαλεί να το διαβάσεις για να αποκαλυφτεί η αλήθεια. Η ιδέα είναι πολύ έξυπνη, ενώ οι ερωτήσεις περί ηθικής, που στην αρχή φαίνονται αθώες, φέρνουν σε δύσκολη θέση την πρωταγωνίστρια, και γιατί όχι τον αναγνώστη. 

Η ιστορία ξετυλίγεται καθώς οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ πολλές φορές σε μπερδεύει, ως το που βρίσκεται η πραγματικότητα, και τι αποτελεί μέρος της αποστολής. Ακόμη, οι χαρακτήρες που εμπλέκονται στην ιστορία, κρύβουν όλοι τα μυστικά τους, και εκεί που νομίζεις πως έχεις καταλάβει, δεν είσαι σίγουρος για το αν πρέπει να τους εμπιστευτείς! 


Αυτό που δε μου άρεσε, είναι πως βρήκα το τέλος λίγο απότομο, και θα ήθελα να εξελιχθεί λίγο πιο ατμοσφαιρικά, στο ίδιο στυλ με το υπόλοιπο βιβλίο.

Το Ανώνυμη #52, είναι ένα page turner βιβλίο, που παίζει με το μυαλό, σε μπερδεύει και σε κάνει συνεχώς να αναρωτιέσαι τι πραγματικά συμβαίνει! Ακόμη, είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως έχει γραφτεί από δύο συγγραφείς. Μια έξυπνη και καλοστημένη ιστορία, που σίγουρα θα στεκόταν άνετα και στην μεγάλη οθόνη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου