Καλεσμένοι στο σπίτι - Βασίλης Κουτσιαρής

Ο αγαπημένος εκπαιδευτικός Βασίλης Κουτσιαρής, μας συστήνει τη νέα του ιστορία με τίτλο ''Καλεσμένοι στο σπίτι'', που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.  Οι μικροί ήρωες σε μεγάλες σκανταλιές επιστρέφουν, και ενώ στην πρώτη σκανταλιά είχαμε το ''Πορτοκαλάδα Σλουρπ'' ( διαβάστε εδώ ), αυτή τη φορά έχουμε μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον μικρό σε ηλικία αλλά μεγάλο σκανταλιάρη Λουκά!

Καλεσμένοι στο σπίτι - Βασίλης Κουτσιαρής
Ο μικρός Λουκάς συνηθίζει να κάνει διάφορες σκανταλιές. Τη μια φορά λέρωσε με σοκολάτα το άσπρο φόρεμα της νονάς του, την άλλη φορά φτερνίστηκε επάνω στα ξαδέρφια του. Μα όσες φορές και να τον βάλει τιμωρία η μαμά του, δε λέει να βάλει μυαλό! Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κακό παιδί, ίσα ίσα! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μάθει που μπαίνουν όρια και πότε πρέπει να είναι ευγενικός. Μα φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι φίλοι του θα φροντίσουν να τον κάνουν να καταλάβει! Και από εδώ και πέρα οι καλεσμένοι στο σπίτι δεν θα έχουν να φοβούνται ξανά τον Λουκά!

Μια αστεία και γλυκιά ιστορία, για παιδιά 5 ετών και άνω, που σκοπό έχει να τα βοηθήσει να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να φέρονται, όχι μόνο όταν έχουν καλεσμένους στο σπίτι, αλλά και στον κοινωνικό τους περίγυρο. Συνήθειες που λίγο πολύ, όλα τα μικρά παιδιά έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, όπως το σκάλισμα της μύτης, δίνονται με έναν κατανοητό και ταυτόχρονα αστείο τρόπο, και νομίζω είναι μια ιστοριούλα που σίγουρα θα κάνει τα παιδιά που θα το διαβάσουν, να έρθουν στη θέση του πρωταγωνιστή, να τον αγαπήσουν, να γελάσουν, και να τα κάνει να σκεφτούν!

*Έξτρα πόντοι για τη φοβερή εικονογράφηση, την οποία επιμελήθηκε η Ναταλία Καπατσούλια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου