Η Πολιτεία των Παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος - Κωνσταντίνος Τζαμιώτης

Τι θα συμβεί όταν ο Ιππόλυτος, ένας ταπεινός τεχνίτης παπουτσιών, θα αναγκαστεί να φύγει από την πατρίδα του, και να βρεθεί σε μια πολιτεία όπου δεν μπορεί να μπει ξυπόλυτος; Σε μια πολιτεία, όπου ο βασιλιάς, κατασκευάζει όμορφα παπούτσια για τον λαό του; Μα, αλήθεια, γιατί οι κάτοικοι δεν περπατάνε σωστά; Γιατί δεν έχουν σκεφτεί ότι φοράνε τα λάθος παπούτσια!

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, μας συστήνει έναν έξυπνο ήρωα, που τολμάει, και δίνει ένα σπουδαίο μάθημα στους ανθρώπους!

Η Πολιτεία των Παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος, από τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη, και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου

Ένα υπέροχο παραμύθι, για παιδιά πέντε ετών και άνω.

Μέσα από αυτήν την ιστορία, τα παιδιά θα μπορέσουν να μάθουν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αφού τα ίδια παπούτσια δεν ταιριάζουν σε όλα τα πόδια. Μια αλληγορία και μεταφορά, σχετικά με τα καλούπια της κοινωνίας, με έναν ευγενικό ήρωα, που έχει επιχειρήματα σε κάθε τι που υποστηρίζει!

Ο Ιππόλυτος δίνει απλόχερα τη βοήθεια και τις συμβουλές του, μα πάνω από όλα το πιο σπουδαίο μάθημα : Καλύτερα κάποιος να είναι ξυπόλητος, παρά να φοράει με το ζόρι λάθος νούμερο παπουτσιών και να καταπιέζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου