Κόκκινη Κλωστή Δεμένη - 3 Νέες Κυκλοφορίες

Στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζω τρεις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.



Το φιλαράκι μου
Συγγραφέας: Άννα Δενδρινού
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Ένα αλληγορικό παραμύθι που μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμά του και παλεύει με τις αρχέγονες αγωνίες του ανθρώπου.

Ο ήρωάς μας είναι ένα ποτήρι. Ο αγαπημένος φίλος του, «το φιλαράκι του», σπάει και ο κόσμος του σκοτεινιάζει. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Τίποτα δεν έχει την γλύκα της προηγούμενης ζωής 
του. Πόσο μάλλον που έχει και να αντιμετωπίσει τώρα και το καινούργιο του σπιτικό με τους αφιλόξενους και εχθρικούς συγκάτοικους. Τολμάει να τους πει την ιστορία του και να αποκαλύψει την θλίψη της απώλειάς του και αυτό τον κάνει συμπαθή σε όλους. Η αδυναμία του και η τρυφερότητα που δείχνει για τον φίλο που έχασε κάνει τους γύρω του να τον αγκαλιάσουν και να μοιραστούν μαζί του τις ίδιες αγωνίες. Και στο τέλος να μοιραστούν και τις ίδιες ελπίδες, για μια ζωή πέρα από την τωρινή, για μια φιλία που ξεπερνά τα γήινα όρια και κτίζει ένα μελλοντικό κόσμοαγάπης, μεταφυσικό, λαμπερό και αιώνιο.

Το δύσκολο εγχείρημα της Άννας Δενδρινού έρχεται να ελαφρύνει η τρισδιάστατη παλέτα της Ελίζας Βαβούρη που για μια ακόμα φορά μας μαγεύει και μας κάνει να νιώσουμε ότι ο ανιμισμός έχει χρώμα, πρόσωπο, μάτια, εκφράσεις.

-----

Οι ήρωες του <<Πράσινου Δράκου>>
Συγγραφέας: Μαριάννα Τεγογιάννη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια για μικρούς ατίθασους ήρωεςπου πιστεύουν στη δύναμή τους, αυτή που πηγάζει από μέσα τους.
Καλοκαίρι και Κατασκήνωση! Το τέλειο σκηνικό για την παρέα των 8 γενναίων παιδιών που φορώντας τα τιμημένα μπλουζάκια των Πράσινων Δράκων, ρίχνονται στην περιπέτεια! Μια περιπέτεια που τα έχει όλα: μυστήριο, κίνδυνο, παιχνίδι, δράση και κυρίως αφορμές για να δείξεις ποιος είσαι και ποιος μπορείς να γίνεις, σε κατάσταση κινδύνου, ξεπερνώντας τον ίδιο σου τον εαυτό!

Η Μαριάννα Τεγογιάννη πλέκει με μαεστρία ένα γοητευτικό ιστό που σε κρατάει δέσμιο ως την τελευταία σελίδα. Οι ήρωές της, παιδιά δυναμικά που δεν αρκούνται σε αυτά που βλέπουν μόνο τα μάτια, αλλά, σαν σύγχρονοι ιππότες, κραδαίνοντας τα ξύλινα σπαθιά τους, αναζητούν την δικαιοσύνη και την αλήθεια.

Οι δροσερές και πολυεπίπεδες ζωγραφιές του Γιάννη Σκουλούδη, υποστηρίζουν δυναμικά την ατμόσφαιρα που κτίζει η συγγραφέας και μας κάνει να «μυρίσουμε» Δάσος και Δράση.

------

Τι είμαι εγώ;
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας

Ένα αλληγορικό παραμύθι αυτογνωσίας, για μικρούς και μεγάλους.
“Τι είμαι;” - και πάλι αυτό το επίμονο ερώτημα!
Η αναζήτηση μιας ταυτότητας γίνεται ο απώτερος στόχος της ζωής μου. Αυτή η αναζήτηση με οδηγεί στο στούντιο ενός καλλιτέχνη με την ελπίδα ενός πορτρέτου. Τα πορτραίτα αποκαλύπτουν τον πραγματικό εαυτό μας, έτσι δεν είναι;

Ποζάροντας για τον καλλιτέχνη, ταξιδεύω στον ασυνείδητο κόσμο των ονείρων.Το περιπετειώδες μονοπάτι μου με κάνει να αναρωτιέμαι ... Είμαι άνετος; Με αγαπάνε; Είμαι χέρι βοήθειας; Είμαι χαρά; Είμαι εικόνα; Είμαι απλά ό, τι χρειάζονται οι άλλοι να είμαι; Όταν ξύπνησα, αποφάσισα να συνεχίσω την αναζήτηση και να βουτήξω στον εσωτερικό εαυτό μου. Παίρνω τον μακρύ δρόμο προς τη συνειδητότητα και την αυτογνωσία ... και δεν σταματώ
μέχρι να ανακαλύψω τον αληθινό εαυτό μου: είμαι ένα παραμύθι!

Ο Βασίλης Παπατσαρούχας, εικονογράφος (υποψήφιος για το Hans Christian Andersen το 2008) και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας (υποψήφιος για τον Hans Christian Andersen το 2018) – και οι δύο αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι δημιουργοί - συναντιούνται και εργάζονται για αυτό το βιβλίο μαζί για πρώτη φορά. Αντιστρέφοντας την παραδοσιακή διαδικασία, ο Βασίλης δη-
μιούργησε τις εικόνες και έπειτα ο Βαγγέλης εμπνεύστηκε από αυτά και έγραψε τα κείμενα.

Το αποτέλεσμα; Ένα crossover εικονοβιβλίο υψηλής αισθητικής για παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς όλοι μπορούμε να ψάχνουμε για τον αληθινό εαυτό μας σε κάποιο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου