Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ''Κόκκινη Κλωστή Δεμένη''

Σε αυτό το post σας παρουσιάζω κάποιες από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, που ξεχώρισα.



Μαμά, που είσαι; 
Συγγραφέας : Αρετή Καράμπελα
Εικονογράφηση: Daniela Irige Murgia


Μια ρεαλιστική ιστορία για την απώλεια. Το οριστικό και αμετάκλητο κενό που αφήνει πίσω του ο θάνατος και ο τρόπος για να το ξεπεράσει ένα μικρό παιδί.


Η Αρετή Καράμπελα κάνει μια τολμηρή βουτιά στα σκοτεινά νερά της απώλειας. Τολμηρή, γιατί στην ιστορία της, η ηρωίδα που μένει πίσω, είναι ένα μικρό γλυκό κορίτσι , που μεγάλωσε με τα απαλά χάδια μιας πολύ τρυφερής μητέρας και ΞΑΦΝΙΚΑ την χάνει, και μένει μόνο του. Δίπλα του, ένας ακόμα πιο ευάλωτος πατέρας, που τα βράδυα, στο νέο σπίτι που μετακομίζουν, κλαίει πνιχτά μόνος του, ψάχνοντας κι αυτός την δική του άκρη στο κουβάρι που το λένε θλίψη.

Κάθε τι, θυμίζει αυτόν τον ανεμοστρόβιλο αγάπης που φώναζε μαμά! Για όλα είχε ένα δικό της τρόπο να τα αντιμετωπίζει, να τα τακτοποιεί, ένα δικό της δυναμικό κώδικα ζωής, που μαγεμένη
ακολουθούσε τυφλά και η μικρή της κόρη. Τον αγαπούσε αυτό τον κώδικα, της έδινε σιγουριά...
κι ας γκρίνιαζε καμιά φορά όταν της έλεγε η μητέρα της «Κι εσύ τι κάνεις;» Το ίδιο και ο πατέρας της, ακολουθούσε πιστά τον κώδικα ζωής της – ήταν ο τρόπος του να την αγαπάει. Τώρα όμως τι;

Τι θα συμβεί; Πως θα μπορέσουν να ξαναζήσουν από την αρχή, μια νέα ζωή, χωρίς την μητέρα;
«Κι εσύ τι κάνεις;» ξαναρωτά νοερά η μητέρα και το κορίτσι ξυπνά από τον λήθαργο της απώλειας και βρίσκει την δύναμη που αυτή περίμενε ότι θα δείξει και προχωρά μπροστά. Και στον ορίζοντά
της διακρίνεται αχνά το κατώφλι της εφηβείας που την περιμένει να το διαβεί και να την φέρει σε μια νέα ζωή.


-----

Η Ζουζού και το τρύπιο βαλιτσάκι της άνοιξης
Συγγραφέας : Μαϊτέ Λαμπουντίγκ
Εικονογράφηση: Μαϊτέ Λαμπουντίγκ


Ένα παραμύθι για να ανακαλύψετε τα όμορφα χρώματα και αρώματα της άνοιξης, αλλά και τη ζεστασιά της φιλίας και της συντροφικότητας

Η καλόκαρδη και χαρωπή Ζουζού μυρίζει τον αέρα γύρω της μόλις ξυπνάει και ενθουσιάζεται! Επιτέλους ήρθε η άνοιξη! Μαζεύει βιαστικά τα χρωματιστά της μολύβια, τα πινέλα της και τα σωληνάριά της, φοράει ένα λουλουδάτο φόρεμα και τρέχει γρήγορα για να ζωγραφίσει την άνοιξη! Στον δρόμο τραγουδά χαρούμενη και χοροπηδάει χωρίς να προσέξει τις ... μικρές της απώλειες. Συναντά τους φίλους της που προσπαθούν να την κρατήσουν κοντά τους στις ανοιξιάτικες δουλειές τους, αλλά αυτή δεν σταματά με τίποτα, γιατί θέλει τόσο πολύ να ζωγραφίσει την άνοιξη!


Όταν τελικά βρίσκει το ιδανικό μέρος για ζωγραφική ανακαλύπτει ότι το βαλιτσάκι της έχει αδειάσει... Όμως οι αγαπημένοι της φίλοι είναι πάντα δίπλα της και όχι μόνο της φέρνουν τα χρώματά της αλλά και κάθονται μαζί της να ζωγραφίσουν!

Και μαζί τους ανακαλύπτει ότι η πιο όμορφη άνοιξη είναι αυτή που μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου φίλους!
Ο συγγραφέας και μαζί εικονογράφος του βιβλίου, με πολύ λίγα λόγια μας μεταφέρει το μαγικό του μυστικό: μπορείς να ζήσεις την πιο όμορφη άνοιξη, την πιο όμορφη εποχή σου, πλάι σε φίλους που σε νοιάζονται και σε αγαπούν.

-----

Οι Χαρταετοί της Αγάπης
Συγγραφέας: Μερκούριος Αυτζής
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβασούρη


Ένα αντιπολεμικό παραμύθι για μια διαφορετική γιορτή χαρταετών και την αγάπη που φωλιάζει τις καρδιές των παιδιών.

Ο Μερκούριος Αυτζής στήνει ένα επικό παραμύθι , για την ειρήνη, τον πόλεμο και την απέραντη ανάγκη των παιδιών να μεγαλώσουν σε ένα κλίμα ομόνοιας και ελευθερίας.

Ένα αγόρι , ο Χάρης , και ένα κορίτσι, η Ελπίδα, που στα μάτια τους καθρεφτίζεται ο κόσμος όλος. Η χαρά και η ελπίδα. Και έπειτα, τα μάτια τους σκοτεινιάζουν: η φρίκη του πολέμου όλα τα κάνει γκρι, μαύρα, σκοτεινά.

Η προσευχή, δεν φτάνει, δεν είναι αρκετή. Δράση λοιπόν! Με βοηθό τους ένα σοφό γεράκο, τους ήρωες των αγαπημένων τους παραμυθιών, τα παιδιά όλα μαζί , φτιάχνουν πολύχρωμους χαρταετούς. Πολλούς, πολλούς, πάρα πολλούς! Και πάνω ζωγραφίζουν μηνύματα καρδιάς! «Να λάμψει η αλήθεια! Είναι το φως του κόσμου!», «Το μίσος δεν έχει προκοπή» , «Στην καλοσύνη να απλώσουμε τα χέρια!» , «Δώστε κρασί στον Πόλεμο να πιεί και να μεθύσει, Ποτέ να μην ξυπνήσει!» . Και γέμισε ο ουρανός
χαρταετούς και μηνύματα αγάπης. Μπλέχτηκε το όνειρο με την αλήθεια. Και σίγησαν τα κανόνια και δώσαν τόπο στην αγάπη! Την αγάπη αυτή που με τόσο πείσμα διεκδίκησαν τα παιδιά, ο Χάρης , η Ελπίδα, ...εσύ!

-----

Το Φάντασμα στο τσίρκο του χειμώνα
Συγγραφέας : Φρεντ Μπερνάρ
Εικονογράφηση : Φρανσουά Ροκά
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα


Ένα συλλεκτικό βιβλίο - δώρο , για μια ιστορία φαντασμάτων, γεμάτη μυστήριο , υφασμένο στον καμβά του διάσημου Τσίρκου του Χειμώνα και του βιβλίου που εκδόθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων του.


Ο Ντίνο ο παπαγάλος είναι λογικός, ο Σπίριτ ο πίθηκος, προληπτικός. Οι δυο τους έχουν ζήσει πολλά. Ο Ντίνο είναι σίγουρος ότι ένα φάντασμα στοιχειώνει το τσίρκο. Η έρευνα που θα κάνουν ξεκινάει από τους διαδρόμους του διάσημου τσίρκου και φτάνει στην παράσταση. Το κλειδί του μυστηρίου είναι η Μαρίνα Αντς, μια θηριοδαμάστρια με μαγικές ικανότητες....

Την υπερπολυτελή έκδοση συμπληρώνει ένα παράρτημα στο τέλος του κειμένου με το γοητευτικό ιστορικό του διάσημου Τσίρκου του Χειμώνα που ξεκίνησε το 1852 σαν μια ιδέα του αρχιτέκτονα Ζακ Ιτόρφ την περίοδο της βασιλείας του Ναπολέοντα του Γ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου