Unfu*k Yourself - Gary John Bishop

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Στο σημερινό post θα σας γράψω για το βιβλίο του Gary John Bishop , με τιτλο Unfu*k youself, ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, διαφορετικό από τα άλλα!

Unfu*k Yourself - Gary John Bishop

Προσωπικά απεχθάνομαι τα κλασικά βιβλία αυτοβελτίωσης! Θεωρώ πως ένα βιβλίο - εγχειρίδιο, δεν μπορεί να σε μάθει να σκέφτεσαι, ούτε θα σου πει ''με απλά βήματα'' πως θα αλλάξεις τη ζώη σου... Και τώρα που το λέμε, γιατί να αλλάξεις τη ζωή σου; Ίσως απλά χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση σε ορισμένα ζητήματα...

Κανείς δεν έγινε πλούσιος επειδή απλά το σκεφτόταν, κανείς δεν βρήκε μια έπαυλη στο δρόμο του, και κανείς δεν έγινε ευτυχισμένος όταν αδυνάτισε! Αυτή η λογική είναι που με εκνευρίζει, γιατί σίγουρα πλασάρει λανθασμένα υλιστικά πρότυπα. Τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά, αρκεί να μπορέσουμε να το αντιληφθούμε... Και κάπου εκεί είναι που με κέρδισε αυτό το βιβλίο!

Το Unfu*k Yourself δε θα σου δώσει συνταγές επιτυχίας, ούτε θα αναμασήσει τα ίδια και τα ίδια! Ο βασικός σκοπός του είναι να μπορέσει να σε κάνει να δεις ότι το μυαλό σου έχει δύναμη, ότι τίποτα δεν χαρίζεται εκεί έξω εάν δεν το κυνηγήσεις, και ότι η ζωή σου μπορεί να γίνει όπως ακριβώς θέλεις όταν αρχίσεις να την κυνηγάς. Να παλεύεις για τα όνειρα σου και να μην τα αφήνεις να σκουριάζουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου. 

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή σκέφτηκα πως είναι μια από τα ίδια, όμως συνεχίζοντας να το διαβάζω ανακάλυψα με έκλπηξη ότι ο Gary John Bishop έχει να μας πει κάτι διαφορετικό! Εδικά το τελευταίο κεφάλαιο ήταν αυτό που με ''ταρακούνησε'' για τα καλά, και το έδειξα σε όλους μου τους γνωστούς - εντάξει, δεν το έδωσα ακριβώς, τους εκβίασα να το διαβάσουν με το ζόρι. Και τι είπαν όλοι; ''Χμμμμ... Δίκιο έχει αυτός!'' 

Δεν ξέρω εάν το σύμπαν ακούει, όμως αυτό που ξέρω είναι σίγουρα πως οι σκέψεις μας γίνονται πράξεις... Ίσως γιατί τις έχουμε πιστέψει πολύ, γιατί τις αναμασάμε στο μυαλό μας διαρκώς και τις αφήνουμε να μας καταβάλλουν. Όμως, σύμφωνα και με αυτό το βιβλίο, δεν είμαστε οι σκέψεις μας, είμαστε οι πράξεις μας. Και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα! Επίσης, δεν είναι κακό να αποδεχτούμε την αβεβαιότητα, κανείς και τίποτε δεν είναι για πάντα. Έτσι, αυτό το βιβλίο λογω της δόσης του ρεαλισμού που έχει, με έκανε σίγουρα να σκεφτώ πόσο δίκιο έχει σε κάποια πράγματα, να συμφωνήσω και να με κάνει όχι τόσο να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει, όσο να προχωρήσω σε πράξεις, πράξεις που θα με βοηθήσουν να έρθω ακόμα πιο κοντά σε αυτά που πιστέυω ότι θα κάνουν τη ζωή μου καλύτερη!

Ήρθε η ώρα να το κάνετε και εσείς! Εμπρός, τι περιμένετε! Τώρα είναι η ώρα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου