Άναμπελ - Λίνα Μπενγκτσντότερ

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Γκούλσπονγκ της Σουηδίας, εκεί όπου αγνοείται η δεκαεφτάχρονη Άναμπελ. Όλα αυτά από την πένα της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Λίνα Μπενγκτσντότερ - βραβείο σε όποιον το διαβάσει μονοκοπανιά χωρίς να δαγκώσει τη γλώσσα του!

Άναμπελ - Λίνα Μπενγκτσντότερ
Σε αυτήν τη μικρή σουηδική πόλη η εξαφάνιση της έφηβης Άναμπελ διαταράσσει την ησυχία και την βαρετή καθημερινότητα των κατοίκων. Την υπόθεση αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Τσάρλι Λάγκερ, η οποία παίρνει μετάθεση από την Στοκχόλμη στο Γκούλσπονγκ. Όμως τίποτε δεν είναι τόσο απλό για την Τσάρλι, αφού έχει δεσμούς με αυτήν την πόλη, καθώς εκεί μεγάλωσε. Και όχι μόνο αυτό! Κάποιο μυστικό τη συνδέει με αυτήν. Μην μπορώντας να κάνει κάτι γι'αυτό, δέχεται την υπόθεση, και πηγαίνοντας εκεί, αρχίζουν να ξυπνάνε οι μνήμες από το παρελθόν της. 

Παράλληλα, παρακολουθούμε την υπόθεση της εξαφάνισης της Άναμπελ, μιας ατίθασης και έξυπνης νεαρής. Πολλοί οι εμπλεκόμενοι, πολλοί και οι ύποπτοι. Παρακολουθούμε λοιπόν, όχι μόνο τη ζωή και τα μυστικά των εφήβων της πόλης, αλλά και κάτι πιο βαθύ που ''τρώει'' και βασανίζει την Τσάρλι, μια στιγμή της ζωής της που δεν ήθελε να θυμηθεί. Τη στιγμή που άφησε κάποιον να πεθάνει μπροστά στα μάτια της. 

Το μυθιστόρημα Άναμπελ, σε καθηλώνει από τις πρώτες σελίδες, ενώ η γραφή της συγγραφέως σε κρατάει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Παρακολουθούμε παράλληλα τρεις ιστορίες, την εξαφάνιση της Άναμπελ, με στιγμές από τη νύχτα που εξαφανίστηκε, το προσωπικό δράμα της ντετέκτιβ, το οποίο ξετυλίγεται σιγά σιγά, και μια τρίτη ιστορία που φαινομενικά δεν έχει σχέση με κάποια από τις δύο βασικές ιστορίες, όμως στο τέλος βάζει πολλά κομμάτια στη θέση τους! Παρόλο που έχει τόσες ιστορίες, δεν μπερδέυει τον αναγνώστη, αντιθέτως, ο τρόπος με τον οποίον είναι μπλεγμένες κάνει την εξιστόρηση ακόμα πιο ατμοσφαιρική και καθηλωτική. 

Η μια ιστορία δεν έχει τόσο μεγάλες ανατροπές, όμως, αν και απλή, δε σε κάνει να βαριέσαι. Ακόμα, πολύ ενδιαφέρουν παρουσιάζουν όλοι οι χαρακτήρες, καθώς και τα υπόβαθρα τους, αφού οι περισσότεροι έχουν κάποιο μυστικό, ή κάποιο γεγονός που τους έχει επηράσει. 

Μου άρεσε πάρα πολύ, το διάβασα πολύ γρήγορα - δεδομένου και του χρόνου που είχα φυσικά- και ήταν μια πολυεπίπεδη ιστορία που με μετέφερε στις ζωές πολλών ανθρώπων. Το ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν, και από τη μια ιστορία στην άλλη δεν ήταν καθόλου κουραστικό ή περιττό, ίσα ίσα έδωσε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε αυτό το μυθιστόρημα. 

Γύρω λοιπόν από την Άναμπελ, η Λίνα Μπενγκτσντότερ κατάφερε να πλέξει μια απλή σχετικά αλλά αρκετά γοητευτική ιστορία, γεμάτη μυστικά που περίμεναν υπομονετικά να βγουν στην επιφάνεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου