Ο κήπος με τους υάκινθους - Εύη Φρυγανά

 Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με άρωμα Αγγλίας, κατευθείαν από την Ελλάδα! Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα 550 σελίδων που όμως διαβάζεται Τσακ μπαμ ! Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που απόλαυσα ιδιαίτερα! 





Η αρχιφύλακας Λόρεν Γουότερστον, βρίσκεται στο σπίτι του αδερφού και της γυναίκας του, όταν ξαφνικά βρίσκει στον κήπο ένα νύχι. Και αυτό το νύχι είναι μόνο η αρχή, αφού τελικά μέσα στον κήπο του σπιτιού βρίσκεται ένα πτώμα, μιας γυναίκας που είχε εξαφανιστεί πριν από δυο χρόνια. Λόγω του ότι αφορά συγγενικά της πρόσωπα, αποσύρεται από την υπόθεση και αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Πίτερ Ρέντφορντ. Αποφασίζει όμως να κάνει να πάντα για να βοηθήσει στην αθώωση της οικογένειας της, αφού ξαφνικά είναι όλοι ύποπτοι! Τα στοιχεία ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο, και τα «χτυπήματα» είναι πολλά! Και όσο η υπόθεση προχωράει προς το τέλος, τόσο προχωράνε και τα προσωπικά των ηρώων, σπάζοντας λίγο το πέπλο μυστηρίου.


Κυριολεκτικά το βιβλίο το διάβασα μέσα σε λίγες ημέρες! Οι σελίδες γυρνούσαν χωρίς να το καταλαβαίνω, και αυτό το βρήκα πολύ θετικό! Η βασική ιστορία περιπλέκεται και από μερικές ακόμη, ενώ παρακολουθούμε και την προσωπική ζωή των ηρώων. Όσον αφορά το βασικό μυστήριο, οι εικασίες ήταν πολλές, και η λύση περιπλέκεται συνεχώς από τα στοιχεία που προκύπτουν. Το βιβλίο είχε ζωντανές περιγραφές και εικόνες που δε σε έκαναν να βαριέσαι!  Ακόμη, μου άρεσαν πολύ τα στοιχεία που έδινε η συγγραφέας όσον αφορά τη δουλειά των αστυνομικών- δε ξέρω κατά ποσό ήταν αληθοφανή- πάντως έμοιαζαν αρκετά! Πολλές φορές ένιωθα σαν να έβλεπα μια ταινία! Επίσης, βρήκα πολύ καλογραμμένους τους χαρακτήρες, ο κάθε ένας με τα δικά του γνωρίσματα! 


Όσον αφορά το βασικό μυστήριο, θα πω πολύ διακριτικά ότι σκέφτηκα τη λύση εν μέρει, όμως είχε κάτι που δεν είχα σκεφτεί και για αυτό εξεπλάγην! 


Το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο της σειράς, ενώ υπάρχει και δεύτερο το οποίο θα διαβαστεί ΑΜΕΣΑ !!! Θέλω πολύ να συναντήσω ξανά τους ήρωες αυτούς που τόσο πολύ συμπάθησα και να δω τι νέες υποθέσεις θα έχουν να διελευκάνουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου