Αριθμός 24 - Μιράντα Διακουμάκη

 Μια μικρή συλλογή μικροδιηγημάτων σε στυλ ελεύθερης ποίησης , που παρά το μέγεθός της κατάφερε να με αγγίξει , να με βάλει σε σκέψεις και να με συγκινήσει ! 


Η Μιράντα Διακουμάκη υπογράφει την συλλογή με τίτλο "Αριθμός 24", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα, μια συλλογή με 24 κείμενα που σε ταξιδεύουν και σου γεννούν συναισθήματα και εικόνες.





Ο λόγος της απλός αλλά βαθύς. Σε πολλά κείμενα έχει αναφορές σε έργα και συγγραφείς με πολύ εύστοχο και αλληγορικό τρόπο, και αυτό ήταν κάτι που μου αρέσει όταν το συναντώ. Από την άλλη, απόλαυσα τον καυστικό χαρακτήρα που υπήρχε διάχυτος σε αρκετά από τα κείμενα, σαν ένα "καλογραμμένο" κοινωνικό σχόλιο. Όμως, δεν έλειπε η ευαισθησία και ο λυρισμός, ενώ παρά το ότι ένιωσα πως σε πολλά σημεία διάβαζα πιο προσωπικά κομμάτια της συγγραφέως, κάποια με άγγιξαν και με έκαναν να ταυτιστώ μαζί με τις λέξεις και τις εικόνες !


Ο τίτλος είναι και αυτός συμβολικός, όπως και ο κύκλος που βρίσκεται στο εξώφυλλο, κάτι που μπορεί να καταλάβει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο. Τα κείμενα μπορεί να μοιάζουν ασύνδετα , όμως έχουν κοινά σημεία αναφοράς. Ο φόβος, η απόρριψη, οι αναμνήσεις , το φως και το σκοτάδι παίζουν με τις λέξεις δίνοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα ! Σας αφήνω ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα :


23. Γενέθλια 

Έχει ελπίδα απόψε η μέρα.

Μεγάλωσα και άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου