Σαν όνειρο μιας μέρας - Βασιλική Βήχα

 Τα βλέµµατά µας θα τα πουν όλα µες στη σιωπή µας κι εµείς θα είµαστε τόσο δειλοί µέσα στην ενοχή µας…

Τα πιο µεγάλα σ’ αγαπώ
τα είπαµε σαν ξένοι…

Κι αν σου πληγώσουν την αγάπη,
µη φοβηθείς.
Αγάπα τους πιο πάνω από όσο αντέχουν…

Ένα όνειρο, όνειρο ζωής, όνειρο µιας µέρας, µιας στιγµής
έτσι κι εσύ, έτσι κι αυτό, έτσι και όλη µου η ζωή…

Όσα έζησα, όσα φαντάστηκα, όσα ένιωσα για µια µέρα αποτυπώνονται σ’ αυτούς εδώ τους στίχους. Λόγια καρδιάς, λόγια ψυχής, αληθινά, χαρούµενα και µελαγχολικά.
Λόγια γεµάτα συναισθήµατα…

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου


Με το δικό της όνειρο που δεν είναι άλλο από αυτό το βιβλίο, η Βασιλική Βήχα συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό! Μια συλλογή ποιημάτων που ξεχειλίζει ρομαντισμό, έρωτα, αγάπη, αναμνήσεις, νοσταλγία και φυσικά όνειρα - χαμένα και μη.  Και ο τίτλος αυτού ''Σαν όνειρο μιας μέρας''. Το βιβλίο αποτελείται από είκοσι εννιά ποιήματα, και μια εισαγωγή από την ίδια την συγγραφέα. Κάθε ποιήμα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ομοιοκαταληξία, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε ελεύθερο στίχο. Παρότι δεν προτιμώ τα ποιήματα με ομοιοκαταληξία, τα περισσότερα είχαν ωραίο ρυθμό. Επίσης, μου άρεσε που η συγγραφέας χρησιμοποιεί απλές καθημερινές λέξεις, χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Τα νοήματα είναι όλα ξεκάθαρα, ενώ σχεδόν σε όλα τα ποιήματα υπήρχαν φράσεις που μπορούν να σταθούν και μόνες τους. Μια που μου άρεσε πολύ και που την έχω σημειώσει, είναι από το ποιήμα ''Σε κοιτούσα'' : Σε κοιτούσα για ώρες να φεύγεις, λες και ήθελα να ξαναέρθεις. 

Κάποια από τα ποιήματα που ξεχώρισα είναι τα εξής : ''Τα φώτα της πόλης'' , '' Θα βρεθούμε'', ''Η νύχτα'',  ''Πόση μοναξιά'' και ''Τα καλοκαίρια'', γιατί μου έβγαλαν πιο έντονα συναισθήματα και πιο έντονες εικόνες. Εκτός βέβεια από τα ποιήματα, λάτρεψα το λιτό εξώφυλλο. 

Το ''Σαν όνειρο μιας μέρας'', είναι μια συλλογή που διαβάζεται εύκολα χωρίς να κουράσει, με λιτό λόγο και έντονα συναισθήματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου