Μυστικοί πράκτορες σε δράση - Σεβαστή Κωνσταντινίδου

 Η συγγραφέας Σεβαστή Κωνσταντινίδου, υπογράφει το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο ''Μυστικοί πράκτορες σε δράση'', σε εικονογράφηση Ιωάννας Σταυρούλας Αθανασοπούλου, και τις εκδόσεις Μολύβι.  Μια ιστορία για παιδιά από 4-7 ετών, που μέσα από αρκετό χιούμορ διδάσκει την συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα και την φροντίδα που πρέπει κανείς να δίνει, μέσα από την μορφή ειδικών αποστολών!
Δύο αδερφάκια λοιπόν, έχουν κάποιες ειδικές αποστολές από την μαμά τους, μεταξύ άλλων να φροντίζουν την μικρότερη αδερφή τους, αλλά και την γιαγιά τους, η οποία πάσχει από άνοια. Και ενώ οι μυστικοί μας πράκτορες τα καταφέρνουν καλά, μια μικρή κίνηση απροσεξίας, το ότι ξέχασαν δηλαδή να κλειδώσουν την εξώπορτα, θα τους οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, αφού η γιαγιά φεύγει εκτός σπιτιού. Ευθύς αμέσως, τα τρια αδέρφια και η μαμά με ομαδικότητα και συλλογικό πνεύμα θα προσπαθήσουν να σώσουν την γιαγιά αλλά και την μικρή αδερφή που φεύγει χωρίς να την προλάβουν, και να είναι και πάλι ασφαλείς. Τι λέτε, θα τα καταφέρουν;


Μια ιστορία που πιάνεται με πολλά θέματα, όπως η άνοια, η αγάπη μεταξύ των αδερφών - και γενικότερα οι οικογενειακοί δεσμοί-, η φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε σε μικρές αλλά και μεγάλες ηλικίες, και η υπευθυνότητα είναι τα πιο βασικά. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που είναι γραμμένο, γιατί όλα τα παραπάνω είναι ευνότητα για τα παιδιά των ηλικιών που απευθύνεται. Επίσης, έχει και χιούμορ, ενώ η εικονογράφηση είναι υπέροχη, και δένει άρτια με το κείμενο!


Μια ιστορία με πολλά μηνύματα, που θα κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν, αλλά και να προβληματιστούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου