Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φυλάτος ( μέρος 1)

 Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φυλάτος  ( μέρος 1 )


Γιάννης Στεφανάκης 

«Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23»





Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι δεδομένη και η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και εξελίσσεται με απρόβλεπτη σφοδρότητα. Εμείς γενικά συνεχίζουμε τις δουλειές μας με τον ίδιο τρόπο, η καθημερινότητά μας παραμένει η ίδια, χρησιμοποιούμε την ίδια ενέργεια, τα ίδια προϊόντα, τα ίδια αυτοκίνητα, τρεφόμαστε με τον ίδιο τρόπο, οι αποψιλώσεις των δασών συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς, ίσως και μεγαλύτερους σε μερικές περιπτώσεις. «Οι επιστήμονες έχουν ηθική υποχρέωση να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για οποιαδήποτε μεγάλη απειλή. Από τα στοιχεία που διαθέτουμε, είναι σαφές ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια κλιματική επείγουσα ανάγκη. Παρά τα 40 χρόνια μεγάλων διεθνών διαπραγματεύσεων, γενικά συνεχίζουμε τις δουλειές μας με τον συνηθισμένο τρόπο και ουσιαστικά έχουμε αποτύχει να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η κλιματική αλλαγή έχει φθάσει και επιταχύνεται ταχύτερα από ότι πολλοί επιστήμονες περίμεναν» δηλώνουν οι ειδικοί για το κλίμα. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια σφαιρική προσέγγιση στο θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, που είναι προφανές ότι έχει επιφέρει και απειλεί ακόμα και με εξαφάνιση τη ζωή στον πλανήτη και με αφανισμό τον ανθρώπινο πολιτισμό. Γίνεται εκτενή αναφορά στις επιπτώσεις του φαινομένου, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, η τήξη των πάγων και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, τα ακραία φυσικά φαινόμενα, οι μεταναστεύσεις πληθυσμών, η εμφάνιση νέων ασθενειών κ.λπ. Επίσης, γίνεται αποτίμηση της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


Κώστας Κωβαίος 

Cooking at home




Συνταγές μαγειρικής υπάρχουν παντού. Στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, σε έντυπα, περιοδικά. Κυριολεκτικά παντού. Πόσες όμως από αυτές τις συνταγές είναι πρότυπες, δοκιμασμένες σε επαγγελματικό και οικιακό επίπεδο και επώνυμες; Στόχος του βιβλίου, είναι να μάθουμε να μαγειρεύουμε σωστά και μέσα από τις διάφορες συμβουλές να διευρύνουμε τους μαγειρικούς ορίζοντες μας. Να μη φοβηθούμε να πειραματιστούμε, να δοκιμάσουμε νέα υλικά και συνδυασμούς. Άλλωστε πολλές μεγάλες συνταγές, προέκυψαν από λάθη ή στιγμιαίες εμπνεύσεις.


Χριστίνα Αμανατοπούλου 

« Ύμνοι στη χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο»



Ένα αλλιώτικο ξυπνητήρι χτυπά σήμερα. Χτυπά μελωδικά και ρυθμικά. Τι συμβαίνει; Τι να σημαίνει; Ο Ιωάννης ξυπνά αμέσως! Μήπως πρέπει να ντυθεί και στο σχολείο να τρέξει; Ή μήπως να σηκωθεί και να συμμαζέψει; Μια ιστορία γεμάτη μελωδία, μουσική που την ακούς σε κάθε γωνιά του κόσμου, συντροφιά με τον Ιωάννη!

 Interactive ηχοβιβλίο που περιλαμβάνει ηχογραφημένους ύμνους από την “Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός”, προσβάσιμους μέσω QR/link, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 


Κατερίνα Βαρσαμογιάνη

Χρυσαφούλης



Χρυσαφούλης – Το χρυσόψαρο που ήθελε να δει τη θάλασσα


 Ο Χρυσαφούλης, το όμορφο χρυσόψαρο ζούσε σε ένα πανέμορφο ποτάμι. Εκτός από όμορφος ήταν όμως και περίεργος και ήθελε τα πάντα να εξερευνά. Αποφάσισε λοιπόν, να ακολουθήσει τον ξάδερφο του Αθερίνο στη θάλασσα. Εκεί όλα ήταν διαφορετικά και ο Χρυσαφούλης ακόμη πιο διαφορετικός από όλα τα άλλα θαλασσινά ψάρια. Άλλα τον αντιμετώπισαν με καχυποψία, άλλα πιο φιλικά, μα κανένα δεν τον ήθελε στην παρέα του. Θα καταφέρει ο Χρυσαφούλης να κάνει καινούργιους φίλους; Θα τον αποδεχθούν; Στο τέλος της ιστορίας θα ανακαλύψεις την αλήθεια... για την πραγματική φιλία.


Ελένη Γεωργίου

Υγειοκλοπές … Η περιπέτεια του Κόρον



Κάθε περίοδος επιδημίας είναι δύσκολη για όλους μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά καθώς δεν μπορούν να την κατανοήσουν. Το βιβλίο αυτό, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη φαντασία, προσπαθεί να δώσει μια αφήγηση της κατάστασης που βιώνουμε σε κάθε αντίστοιχη εποχή. Αφήστε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Κόρον τον ιό, μέσα από αυτό το βιβλίο και αντλείστε έμπνευση για να δώσετε τις απαντήσεις που ταιριάζουν στο δικό σας παιδί.


Πέτρος Μπράιλας

Innuendo - Ιννουέντο



Όταν ο νεαρός λογιστής Στέφανος Χατζής γνώριζε τυχαία την καταξιωμένη και εκκεντρική συγγραφέα Ιζαμπέλ Ντε Μποκ, τίποτα δε θα μπορούσε να τον είχε προειδοποιήσει για την πρόταση που θα του έκανε. Ένα ανορθόδοξο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι ξεκινά από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τους δύο αταίριαστους ήρωες να αλλάζουν ρόλους κατά βούληση προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τη φάκα. Όμως όταν η παρτίδα αναγκαστικά διακόπτεται στη μέση, ένα νέο παιχνίδι αγωνίας ξεκινά για έναν από τους δύο… 


Αλεξία Αλεξανδρίδου 

Reborn-Μοναδικές εικόνες για μοναδικούς ανθρώπους!



Από το 2016 που ξεκίνησε το ταξίδι μου στη δημιουργική φωτογράφηση νεογέννητου άρχισα να ανακαλύπτω χαρακτηριστικά μου άγνωστα μέχρι τότε! Να βρίσκομαι έξω από τη ζώνη άνεσης μου και παρόλα αυτά να αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να τα καταφέρω με επιμονή, υπομονή, με πολλή αγάπη για το αντικείμενό μου, αλλά και τον απαραίτητο προγραμματισμό και στοχοθεσία γι’ αυτά που ήθελα να ολοκληρώσω με επιτυχία. Αυτό το ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας φανερώνει την έμπνευση και την αποφασιστικότητα σε συνδυασμό με τις ενότητες που μπορείτε να κρατάτε ενήμερο τον εαυτό σας για τα βήματα προς τη δική σας πρόοδο και προς την επιτυχία. Καταγράψτε και ενημερώνετε συνεχώς για τον εαυτό σας και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε! Ημερολόγιο-bullet journal-φωτογραφικό λεύκωμα αυτοβελτίωσης και αυτο-οργάνωσης με bullet goals, προκαθορισμένα και ελεύθερα πεδία συμπλήρωσης. 


Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

«Η ζωή εν μέρει»



Την κοιτά… αποστρέφει το βλέμμα, της γνέφει…γυρίζει αλλού, την ακουμπά κι αυτή τραβιέται, την αγκαλιάζει μα ξεφεύγει κι ένα πρωί του χαμογελάει, τον κρυφοκοιτά πίσω απ’ τη μάσκα και τον καλεί στο ταξίδι της. Του φωνάζει δυνατά: «Ακολούθα με, κι ας σου ξεφεύγω… Μη σταματάς, μη σταματάς. Ζήσε, έτσι είμαι εγώ. Θα σου δώσω χαρές, θα σου δώσω λύπες, θα σου δώσω φιλιά κι αγκαλιές κι εσύ θα με φωνάζεις ΖΩΗ μέχρι να ματώσουν τα χείλη σου και θα ζεις…» Ο Άγνωστος Άλφα ζει, έμαθε να ζει και να το χαίρεται, να το τραγουδά και να το γράφει για εκείνον και για εμάς. Ύμνος στη ζωή κι ας είναι κι εν μέρει. Είναι ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου