Λουκία Ζωή- Μόδα Τέχνη - Μία Κόλλια

 "Θα ήθελες να γράψω τη βιογραφία σου;" "Όχι, βέβαια. Ποια είμαι; Η Κοκό Σανέλ;", απάντησε αυθόρμητα εκείνο το απόγευμα του Δεκέμβρη του 2009 στο ατελιέ της. Επέμεινα, φυσικά, της εξήγησα ότι δεν είχα στον νου μου κάποιο μυθιστόρημα, αλλά την ιστορία, τις γνώσεις και τα συναισθήματα μιας γυναίκας που έχει κάνει στην Ελλάδα ό,τι σπουδαιότερο θα μπορούσε να συμβεί στον χώρο της μόδας. Θα μιλούσε και θα κατέγραφα σε πρώτο πρόσωπο, θα έβρισκα ανθρώπους να μιλήσουν για εκείνη αλλά και για τη μόδα -με κεφάλαια της ιστορίας της ελληνικής μόδας να περνούν από μπροστά μας-, θα μαζεύαμε το καλύτερο φωτογραφικό υλικό και θα δημιουργούσαμε ένα λεύκωμα. Στάθηκε αμήχανη, ντροπαλή... Με μια ταπεινότητα που δεν περίμενα. Κουλουριάστηκε στη γνωστή εσωστρέφεια της για να το σκεφτεί. Τελικά, συμφώνησε. Για μεγάλη μου τύχη, συμφώνησε και ο Πάπυρος, ένας σημαντικός εκδοτικός οίκος με υψηλή αισθητική, όπως και το αντικείμενο μας. Στα δύο χρόνια που πέρασαν από τότε, έζησα όλα όσα ονειρευόμουν στα πολλά χρόνια δημοσιογραφίας με κεντρικό αντικείμενο αφενός τη μόδα και αφετέρου τις συνεντεύξεις. Το δικό μου όνειρο ήταν πάντα να καταγράφω τις επιρροές και τις συνδέσεις της μόδας με όλους τους χώρους της τέχνης από τη μια, και, από την άλλη, τις ιστορίες ανθρώπων που συναντούσα. Η συνέντευξη, κατά τη γνώμη μου, είναι η ψυχή του δημοσιογράφου, το ρεπορτάζ είναι το μυαλό του. Θαυμάζω τους μεγάλους ρεπόρτερ γιατί συνδυάζουν και τα δύο. Έτσι, η δυνατότητα να καταγράψω τη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου ερευνώντας όλες τις πτυχές του αντικειμένου που πραγματεύεται έμοιαζε αληθινός στόχος ζωής. Με ψυχή. [. . .]

(από τον πρόλογο της έκδοσης)


Η δημοσιογράφος Μία Κόλλια επιμελήθηκε το λεύκωμα που αφορά τη ζωή και το έργο της σχεδιάστριας μόδας Λουκίας, σε μια καλαίσθητη έκδοση ( εκδόσεις Πάπυρος) που ταξιδεύει τον αναγνώστη στα μαγικά μονοπάτια της μόδας. Η Λουκία αφηγείται τη ζωή της, ξεκινώντας από τα παιδικά της χρόνια, φτάνοντας μέχρι τις μεγάλες επιδείξεις μόδας, τις καινοτομίες και τα όσα πρόσφερε στον χώρο της μόδας. Παράλληλα, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να μπει στον κόσμο και την προσωπικότητα της, να ταξιδέψει φωτογραφικά στο ατελιέ της αλλά και στα σπίτια της, την μοναδική της συλλογή από ποτήρια, και όσα απαρτίζουν τη δική της κοσμοθεωρία. Φυσικά, μεγάλο κομμάτι καταλαβάνει και η μόδα, και το λεύκωμα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από επιδείξεις και backstage. Ακόμη, πολλές προσωπικότητες της Τέχνης και της Μόδας μιλούν για την αγαπημένη σχεδιάστρια. Ένα υπέροχο ταξίδι σε μια υπέροχη προσωπικότητα!

----

Για τους αναγνώστες του readoclock.gr :

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πάπυρος κληρώνουμε ένα αντίτυπο από το Λέυκωμα ''Λουκία, Μόδα- Ζωή - Τέχνη'', που επιμελήθηκε η Μία Κόλλια. Για να δηλώσετε συμμετοχή και να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, πατήστε : ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου