Συνέντευξη με την συγγραφέα Τατιάνα Τζινιώλη και διαγωνισμός

Η αλήθεια είναι πως την Τατιάνα Τζινιώλη την γνωρίζω αρκετό καιρό, όμως δεν την είχα ρωτήσει ποτέ να  για τα βιβλία της! Αφενός έχουμε τόσα κοινά και τόσα θέματα συζήτησης, που ο χρόνος δεν μας φτάνει ποτέ, αφετέρου, είναι ένας πολύ σεμνός και ταπεινός άνθρωπος που δεν θέλει να μιλάει για τον εαυτό της. Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά κάνει! Είναι προτιμότερο να αφήνουμε τους άλλους να μιλάμε για εμάς, και οι φαν της Τατιάνας όχι μόνο την λατρεύουν, και ανυπομονούν για κάθε νέο της βιβλίο, αλλά μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για αυτήν ως συγγραφέα, αλλά και ως άνθρωπο! 

Έχοντας διαβάσει δύο βιβλία της, και μην έχοντας διαβάσει αρκετή ερωτική λογοτεχνία, μπορώ να πω ότι με τα βιβλία της ταξίδεψα και σίγουρα πέρασα καλά! Οι ήρωες της, είναι άνθρωποι που μπορείς εύκολα να ταυτιστείς, οι περιγραφές της μπορεί να σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάθε πόλη που αναφέρεται, και οι ερωτικές σκηνές της διακρίνονται από το πάθος χωρίς να είναι γελοίες ή κουραστικές! 

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε καλύτερα την αγαπημένη Τατιάνα Τζινιώλη, και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια, τους ήρωες της και τα μελλοντικά της σχέδια! Και στο τέλος της συνέντευξης μια έκπληξη περιμένει έναν τυχερό!

Η συγγραφέας Τατιάνα Τζινιώλη

1.Θα ξεκινήσω με κάτι πολύ κλισέ! Πως αισθάνεσαι έπειτα από έξι – επιτυχημένα- βιβλία;

Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Τυχερή γιατί οι ιστορίες μου βρίσκουν έναν δρόμο προς τους αναγνώστες και μου δίνεται η δυνατότητα να δω στο χαρτί τους ήρωες μου.

2. Έχεις καθιερωθεί στον χώρο της ερωτικής λογοτεχνίας, και νομίζω- σου ταιριάζει. Ήταν πάντοτε ο αρχικός σου σκοπός; Τι σε έκανε να αγαπήσεις τόσο πολύ αυτό το είδος;

Είναι το είδος που απολαμβάνω περισσότερο να διαβάζω, οπότε νομίζω ήταν μονόδρομος να γράψω σε αυτό. Είναι το είδος που με κάνει να περνάω καλά και γνωρίζω καλύτερα. Έτσι, δε νομίζω πως υπήρχε ποτέ στο μυαλό μου η περίπτωση να γράψω κάτι άλλο.

3. Τα βιβλία σου έχουν vibes βιβλίων του εξωτερικού, και διαδραματίζονται σε διάφορες πόλεις της Αμερικής. Τι σε ενέπνευσε να μας ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη; Θα δούμε ποτέ κάποιο βιβλίο γραμμένο στην Ελλάδα;

Το βιβλίο ξεκινά από τους πρωταγωνιστές. Πρώτα έρχονται εκείνοι και ύστερα η πόλη ή το μέρος. Προς το παρόν δεν έχω κάποια ιδέα για κάποια ιστορία που να διαδραματίζεται εδώ, πέρα από κάποια μικρά διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί.

4. Κάτι που χαρακτηρίζει τα βιβλία σου είναι το στήσιμο των ηρώων. Ήρωες σημερινοί , που οι +/- 30ρηδες ταυτίζονται κατευθείαν. Πόσο εύκολο σου είναι να δημιουργήσεις κάποιον ήρωα; Χτίζεις τους χαρακτήρες μετά από σκέψη και μελέτη, ή απλά σου έρχονται στο νου;

Μου έρχονται διάφορα κομμάτια τους, και αποσπασματικά. Συνήθως έχω πρώτα το γενικό setting της ιστορίας. Μετά αρχίζουν και έρχονται οι ήρωες. Πρώτα το όνομα, μετά το επάγγελμα, το που μένουν, τι χόμπι έχουν κλπ. Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι πως συνήθως η εμφάνιση έρχεται τελευταία, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους.

5.Έχεις ταυτιστεί ποτέ με κάποια ηρωίδα σου;

Δε θα έλεγα πως έχω ταυτιστεί με κάποια, όμως σίγουρα έχω υπάρξει μέρος και των δύο πλευρών και κατανοώ απόλυτα τις πράξεις και τα ελαττώματά τους. Με την εναλλαγή των ρόλωv, μου δίνεται η «δυνατότητα» να βουτήξω μέσα στο μυαλό και την ψυχολογία τους. Μπορεί να μην έχω ταυτιστεί συνειδητά, όμως όλοι τους έχουν αποτελέσει κομμάτι μου και εγώ με τη σειρά μου, κομμάτι τους.

Από την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου, Βραδινά Ραντεβού


6. Και τώρα πάμε στην ερωτική λογοτεχνία. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι έχει τόσο μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια;

Με την τόσο εύκολη πρόσβαση πλέον σε ξενόγλωσσα βιβλία, μέσω Kindle ή sites που φέρνουν στη χώρα μας τέτοια βιβλία, πολλά είδη έχουν γνωρίσει άνθιση, όπως είναι το fantasy, το αστυνομικό αλλά και το contemporary. Νομίζω πως πλέον, η νέα γενιά αναγνωστών αναζητά νέα είδη. Όσον αφορά τώρα για την ερωτική, πιστεύω πως με τα βιβλία αυτά περνάς ωραία. Είναι ευχάριστα και γρήγορα αναγνώσματα και δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Είτε συμπάθειας, είτε αντιπάθειας. Όπως κάθε είδος, έτσι και η σύγχρονη ερωτική λογοτεχνία έχει πολλά «υποείδη» που μπορείς να εξερευνήσεις.

7.Σας συγγραφέας, αλλά και σαν αναγνώστρια που ξέρω ότι είσαι, θέλω να μας πεις τι διαφορές βλέπεις στα βιβλία ερωτικής λογοτεχνίας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά δείγματα από σύγχρονη ερωτική λογοτεχνία. Πιστεύω πως σιγά  σιγά αυτό θα αρχίσει να αλλάζει, όμως μέχρι στιγμής είναι λίγα αυτά τα βιβλία. Η κύρια διαφορά τους είναι πως προσθέτουν πολλές φορές και άλλα στοιχεία, ενώ το είδος αυτό καθ' αυτό αφορά τη σχέση και τη χημεία των πρωταγωνιστών χωρίς απαραίτητα να αγγίζει άλλα κομμάτια.

8.Πιστεύεις ότι υπάρχει ''τέλεια'' ή ''ιδανική'' σχέση;

Δε θα έλεγα πως υπάρχει τέλεια ή ιδανική σχέση. Νομίζω πως οι σχέσεις θέλουν καθημερινή προσπάθεια. Με την έννοια, να προσπαθείς κάθε μέρα να περνάς χρόνο με τον/την σύντροφό σου, να είναι κάθε ημέρα η επιλογή σου και βασικά, να είναι ο καλύτερός σου φίλος.

9.Πλησιάζοντας προς το τέλος, θα συνεχίσω με κάτι κλισέ! Θα δούμε σύντομα κάτι νέο από εσένα; Κάνε μας μια μικρή αποκάλυψη!

Το lockdown με βρήκε να δουλεύω μία ιδέα που είχε αρχίσει να γεννιέται στο μυαλό μου ήδη από τα Χριστούγεννα. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε και τον χειμώνα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πηγή. Και σε αυτό το βιβλίο επιστρέφω στη «βάση», τη Νέα Υόρκη.

10.Τέλος, θα ήθελα να πεις κάτι – ο,τιδήποτε θέλεις εσύ – στους αναγνώστες του readoclock.gr!

Θα ακουστώ -ή μάλλον θα διαβαστώ- κλισέ, όμως ..να διαβάζουν. Να διαβάζουν ό,τι τους ευχαριστεί και δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα αναγνώσματα. Εφόσον διαβάζεις, είσαι κερδισμένος ανεξάρτητα από το είδος ή τον συγγραφέα του.

----

Ευχαριστώ πολύ Τατιάνα! 

----

Και μια έκπληξη για τους αναγνώστες του readoclock.gr!
Ένας τυχερός αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα αντίτυπο από το τελευταίο βιβλίο της Τατιάνας Τζινιώλη, Βραδινά Ραντεβού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Για να λάβετε μέρος και να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις πατήστε : ΕΔΩ !

Διαγωνισμός για ένα αντίτυπο του βιβλίου της Τατιάνας Τζινιώλη, Βραδινά Ραντεβού


----

Διαβάστε τη γνώμη μου για τα δύο βιβλία της Τατιάνας Τζινιώλη που έχω διαβάσει:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου