Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους - Άντι Σέπερντ

Όταν ο Τόμας ανακαλύπτει ένα παράξενο γέρικο δέντρο σε μια άκρη του κήπου του παππού του, δεν το θεωρεί σημαντικό. Παρ’ όλα αυτά, παίρνει τον παράξενο καρπό του δέντρου σπίτι μαζί του – και τότε τον περιμένει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του, όταν από το φρούτο εκκολάπτεται ένας μικροσκοπικός δράκος! Το δέντρο βγάζει φρούτα του δράκου, και έτσι το αγόρι αποκτάει έναν ολοδικό του δράκο, τον Λάμπη… Ο Τόμας μαθαίνει πολύ γρήγορα ότι η ζωή με τον Λάμπη είναι γεμάτη διασκεδάσεις, αλλά επίσης πολύ… απρόβλεπτη. Ναι, οι δράκοι είναι υπέροχοι, αλλά βάζουν επίσης φωτιά στην οδοντόβουρτσά σου και κρεμούν το εσώρουχό σου στην κεραία της τηλεόρασης και κάνουν κακά μέσα στα δημητριακά του μπαμπά σου. Ο Τόμας θα πρέπει να μάθει πώς να φροντίζει τον Λάμπη – και γρήγορα μάλιστα. Και τότε συμβαίνει κάτι εκπληκτικό: το δέντρο βγάζει κι άλλα φρούτα του δράκου…


Η Άντι Σέπερντ υπογράφει το πρώτο της βιβλίο, μια υπέροχη ιστορία για παιδιά ηλικίας οκτώ ετών και άνω. Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, και το φθινόπωρο του 2020 αναμένεται και το δεύτερο βιβλίο με τίτλο ''Το Αγόρι που Ζούσε με Δράκους''. Η εικονογράφηση ανήκει στην βραβευμένη Σάρα Όγκιλβι, που ''ντύνει'' πολύ ωραία και χιουμοριστικά την ιστορία. 

Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους, είναι μια ιστορία με χιούμορ, η οποία ταυτόχρονα αναφέρεται σε πολλά κοινωνικά μηνύματα όπως η οικογένεια, ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφορετικότητα και - κάτι που βρήκα πολύ ενδιαφέρον - η οικολογική συνείδηση. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να μπει στον κόσμο του ήρωα, και να ''μιλάει'' τη γλώσσα του, κάνοντας την ανάγνωση του μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, ειδικά για τα παιδιά, που θα ταυτιστούν με τον πρωταγωνιστή, τις αγωνίες του και τον μυστικό του φίλο! Μέσα από τον φανταστικό κόσμο των δράκων και την περιπέτεια του Τόμας, περνάνε ''αθόρυβα'' όλα αυτά τα σημαντικά μηνύματα, γραμμένα με την ανάλογη τρυφερότητα που χρειάζονται αυτές οι ηλικίες.

Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που πιστεύουν στη μαγεία των δράκων! 


---

Δύο ακόμη βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο που ξεχώρισα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου