Πωλητής Ευτυχίας - Ντάβιντε Κάλι , Μάρκο Σομά

Ο Πωλητής Ευτυχίας σε κείμενο του Ντάβιντε Κάλι και εικονογράφηση του Μάρκο Σομά, είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που θίγει ένα βασικό ερώτημα: Πωλείται η ευτυχία; 

Ο κύριος Περιστέρης πάντως την πουλάει, σε μικρά και μεγάλα βάζα, και οι φίλοι του στο δάσος τρέχουν να αγοράσουν! Κάποιοι παίρνουν περισσότερη, κάποιοι λιγότερη! Άλλοι τη θέλουν για αυτούς, και άλλοι για δώρα! Άλλοι πάλι από άποψη δεν τη χρειάζονται! Όπως και να έχει, οι περισσότεροι την αναζητούν. Μα, μήπως την έχουν ήδη και δεν το ξέρουν; Ο κύριος Ποντίκης, από τύχη, έχει την απάντηση!


Πωλητής Ευτυχίας Ντάβιντε Κάλι, Μάρκο Σομά


Ένα γλυκό και τρυφερό βιβλίο, που μπορεί να διαβαστεί από παιδιά ηλικίας 4 και άνω, μας ταξιδεύει και μας μαγεύει με τις όμορφες εικόνες του Μάρκο Σομά, που αποτελούν από μόνες τους ένα έργο τέχνης!

Η αλληγορική ιστορία του Ντάβιντε Κάλι, θα αγγίξει μικρούς και μεγάλους, ενώ καταφέρνει να βάλει τον αναγνώστη στη διαδικασία να σκεφτεί, πόσο εφικτό είναι τελικά να κατακτήσει κάποιος την ευτυχία! Κάποιοι μπορεί να παλεύουν μανιωδώς, να την...αγοράζουν με το ''τσουβάλι'', και ακόμη και έτσι να μην ευχαριστιούνται. Για άλλους πάλι, η αναζήτηση της ευτυχίας είναι πιο απλή υπόθεση, αφού μπορούν να τη βρουν σε πράγματα που άλλοι δε βλέπουν!

Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση, και μόνο κάποιος με την καρδιά ενός παιδιού μπορεί να τη βρει κρυμμένη, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη! Αφεθείτε λοιπόν στο μαγικό ταξίδι που μας προσφέρει ο Πωλητής Ευτυχίας, και βρείτε το δικό σας βαζάκι!

Το βιβλίο ''Πωλητής Ευτυχίας'', σε κείμενο Ντάβιντε Κάλι, και εικονογράφηση Μάρκο Σομά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, και μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου