Ένα Παιδί Από το Πουθενά - Άλκη Ζέη

Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων, Άλκη Ζέη, γράφει ένα ακόμη βιβλίο που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Ένα παιδί από το πουθενά, που αναζητά την ταυτότητα του και ανακαλύπτει τον κόσμο, μας συστήνεται μέσα από τις σελίδες του νέου αυτού βιβλίου.

Πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα, και γιατί όχι να το βοηθήσουμε εάν μπορούμε!

Ένα παιδί από το πουθενά, Άλκη Ζέη, εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Ίκαρος Λαμπρίδης, ζει στο Παγκράτι, μαζί με τη θεία του Ελένη - Ιοκάστη Καποδίστρια, και τον παπαγάλο της, το Αγόρι. Ο πατέρας του δε ζει, ενώ δεν έχει γνωρίσει ούτε τη μητέρα του. Ο δεκάχρονος ήρωας, διαφέρει από τους φίλους του, αφού δε φοράει τρύπια παντελόνια, και με τη φίλη του Ξένια συμπορεύονται στο σχολικό περιβάλλον. Ο μικρός, ο οποίος στον ελεύθερο, αλλά περιορισμένο χρόνο, ''γκουγκλάρει'', και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί, μοιάζει με το Νορβηγό συγγραφέα Τζο Νέσμπο. Τις Πέμπτες, κρυφακούει τη θεία του και τις φίλες της την ώρα που παίζουνε μπιρίμπα, να μιλάνε για το Πολυτεχνείο. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ο Ίκαρος θα μπορέσει να ανακαλύψει πολλά πράγματα, τα οποία δεν είχε φανταστεί. Θα γνωρίσει έναν άστεγο, έναν πρόσφυγα, έναν αστυνόμο που κλαίει, θα μάθει τη συγχώρεση, την αγάπη, και κυρίως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι παιδί από το πουθενά, ακόμη και αν νιώθει έτσι.


Η 'Αλκη Ζέη, υπογράφει ένα σύγχρονο, αλλά διαχρονικό βιβλίο, γεμάτο τρυφερότητα και νεανική φωνή. Είναι μαγικό, πως η ίδια γυναίκα, που μεγάλωσε τόσες γενιές με τα βιβλία της μιλώντας για ιστορικά θέματα του παρελθόντος να νιώθει τον παλμό και τους προβληματισμούς της σύγχρονης εποχής. Ο Ίκαρος, δεν είναι ένα παιδί, είναι πολλά παιδιά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και νιώθουν πως δεν ανήκουν κάπου. Ο Ίκαρος είναι ένα παιδί αγνό και αθώο, που ανακαλύπτει τον κόσμο με τα παιδικά του μάτια, ανακαλύπτει πράγματα που οι περισσότεροι έχουν δεδομένα, μα κυρίως ανακαλύπτει συναισθήματα όπως την ανθρωπιά και το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων. 

Το Ένα παιδί από το πουθενά, βρίσκεται στο κέντρο της εποχής μας, μιλώντας για θέματα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, ενώ ο μικρός και αξιαγάπητος ήρωας, Ίκαρος Λαμπρίδης, μας μαθαίνει πως τα ομορφότερα είναι και τα πιο απλά! Οι σελίδες του είναι γεμάτες χιούμορ και τρυφερότητα, με σχόλια εύστοχα και καυστικά. Γλυκό μέσα στη σοβαρότητα του, υπενθυμίζει πως οι εποχές που ζούμε είναι άγριες, γιατί άγριοι είναι οι άνθρωποι. Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Άλκη Ζέη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου