Ποτέ μην τα Παρατάς - Ελένη Ηλιάδου - Πολυκαρπίδη

Πόσες φορές το έχουμε βάλει κάτω ή έχουμε δειλιάσει; Πόσες φορές έχουμε φοβηθεί να τολμήσουμε επειδή νομίζουμε ότι δεν μπορούμε; Μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος εάν πραγματικά το θέλει; Και στο κάτω κάτω της γραφής, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τις δυνάμεις του εάν κάτι το ονειρεύεται πολύ;

Όλα αυτά πραγματεύται το παιδικό βιβλίο με τίτλο Ποτέ μην τα Παρατάς, από την Ελένη Ηλιάδου Πολυκαρπίδη, σε εικονοφράφηση Τέτης Σώλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα.

Ποτέ μην τα παρατάς - Ελένη Ηλιάδου Πολυκαρπίδη




Ο Λευτέρης είναι ένα παιδί που διαφέρει από τα υπόλοιπα, και αυτό γιατί ένα μικρό πρόβλημα στο πόδι δεν του επιτρέπει να περπατάει και να τρέχει με την ίδια ευκολία που το κάνουν οι συμμαθητές του. Αυτό το γεγονός είναι αρκετό να τον πληγώσει και να τον κάνει να κλειστεί στον εαυτό του. Ο νέος του δάσκαλος Άγγελος, θα είναι ο άγγελος που θα τον βοηθήσει και θα τον κάνει να πιστέψει στον εαυτό του και στις δυνάμεις του. Θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει σε τι είναι καλός, και θα του δείξει τον δρόμο να κυνηγήσει και να τολμήσει για όσα επιθυμεί.

Ένα αισιόδοξο παραμύθι, που γεμίζει ελπίδα και πίστη στον εαυτό αλλά και στις δυνάμεις. Μέσα από την αγνή αγάπη του δασκάλου και την αλληλεγγύη, ο μικρός πρωταγωνιστής, αλλά και όσοι διαβάσουν αυτό το βιβλίο θα μπορέσουν να πάρουν όλα αυτά τα θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα που χαρίζει απλόχερα αυτό το παραμύθι!

Ο ήρωας της ιστορίας, Λευτέρης, είναι απογοητευμένος, καθώς νομίζει πως αφού δεν μπορεί να περπατήσει με ευκολία δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Με τη βοήθεια του δασκάλου, θα μάθει πως δεν χρειάζεται να εστιάζει σε αυτά που δεν μπορεί, αλλά σε αυτά που μπορεί, και αυτό νομίζω πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα που μπορεί να περάσει ένα βιβλίο. Η πίστη στον εαυτό, στις δυνάμεις, και η προσπάθεια είναι μερικά ακόμη σημαντικά μαθήματα, που οδηγοούν σε μόνο ένα συμπέρασμα : Ποτέ μην τα Παρατάς! 

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ την Χαρά και της εύχομαι ως αντίδωρο, να απολαμβάνει στη ζωή της αυτό που το όνομά της δηλώνει! Χαίρε, Χαρά!
    Ο πατέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι οι ευχές σου να πιάσουν τόπο στο πενταπλάσιο, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλον τον κόσμο!

      Διαγραφή