Συνέντευξη με τη Μαρίνα / Mint Stitch Handmade και διαγωνισμός

Όπως έχω δηλώσει και άλλες φορές, αγαπώ κάθε τι χειροποιήτο, ειδικά εάν είναι φτιαγμένο με αγάπη, μεράκι και καλαισθησία. Σαν άτομο που ασχολείται με τα χειροποίητα ανανγωρίζω από μακριά τέτοιες προσπάθειες, και όχι μόνο είμαι φαν αλλά προσπαθώ να τις διαδίδω και όσο μπορώ!

Η σημερινή μου χαρά είναι πολύ μεγάλη καθώς θα μιλήσουμε για μια τέτοια προσπάθεια! Η Μαρίνα δημιουργεί πανέμορφους χειροποίητους σελιδοείκτες - και όχι μονο, φτιάχνει και σουβέρ, μάσκες ύπνου κ.α.π. - με τα πιο όμορφα, ρομαντικά και vintage υφάσματα! Έχω αρκετούς σελιδοδείκτες της, τους οποίους και έχω λατρέψει, και με την πρώτη ευκαιρία δέιχνω δεξιά και αριστερά. Και εννοείται πως κανείς δεν μένει ασυγκίνητος. Η Μαρίνα και τα Mint Stitch Handmade θα φιλοξενηθούν σήμερα στη στήλη των συνεντεύξεων, όπου θα μιλήσουμε για αυτήν την προσπάθεια, για βιβλία αλλά και μια έκλπηξη σας περιμένει στο τέλος των ερωτήσεων! Τι λέτε; Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τα Mint Stitch Handmade;


Mint Stitch


1. Πώς ξεκίνησε η ιδέα για να δημιουργήσεις χειροποίητους σελιδόδείκτες;

Είχα ξεκινήσει ήδη καιρό να ασχολούμαι με τα υφάσματα και τη ραπτομηχανή μου όταν η μητέρα μου μου ζήτησε να της φτιάξω κάτι για τα παιδάκια της στην τάξη για να τους το κάνει δώρο στο τέλος της χρονιάς. Τότε σκέφτηκα, τι είναι καλύτερο από έναν σελιδοδείκτη. Ένα δώρο που θα μπορούσαν να συνδυάσουν με τη δασκάλα τους και την αγάπη που τους μετέδιδε για τα βιβλία και το διάβασμα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε, μετά έφτιαξα για εμένα και σιγά σιγά άρχισαν να μου ζητάνε φίλοι και γνωστοί.

2. Να υποθέσω πως είσαι και εσύ η ίδια ανανγώστρια, σωστά; Τι είδους βιβλία προτιμάς να διαβάζεις;

Η αλήθεια είναι πως ανήκω κι εγώ στο club των βιβλιοφάγων. Το είδος όμως που προτιμώ και με συναρπάζει είναι τα βιβλία φαντασίας. Vampires, ξωτικά, μάγισσες και δράκοι...αυτά δώσε μου και θα ξεχάσω ότι υπάρχει ζωή γύρω μου στο σπίτι. Φυσικά λατρεύω και τα αστυνομικά. Δυστυχώς, μου είναι πολύ δύσκολο να διαβάσω βιβλία με κοινωνικό περιεχόμενο καθώς επηρεάζομαι πάρα πολύ ψυχολογικά.




3. Πιστεύεις πως το ελληνικό κοινό αγαπάει τη λογοτεχνία και το διάβασμα; 

Ναι, πιστεύω πως οι νέοι ειδικά έρχονται και πάλι κοντά στα βιβλία. Υπήρξε μια μεγάλη αποχή από τη λογοτεχνία στη δική μου γενιά καθώς στην εφηβεία μας δημιουργήθηκαν τα social media και λίγο μας έπνιξαν, αλλά τώρα πιστεύω αυτό αλλάζει. Βλέπω καθημερινά υπέροχους λογαριασμούς από bookstagrammers που αγαπάνε το βιβλίο, διαβάζουν, αναπτύσουν κριτική ικανότητα και μαζί με όλα αυτά βγάζουν και υπέροχες φωτογραφίες.

4. Στην εποχή των social media μπορεί είτε να ανοιχτούν δρόμοι και ευκαιρίες είτε πολύ έυκολα να χαθεί το μέτρο της επαφής με την πραγματικότητα. Εσύ χρησιμοποιείς τη δύναμη των social media για να προωθήσεις τη δουλειά σου; 

Φυσικά και χρησιμοποιώ τα social media αλλά όχι όλες τις πλατφόρμες. Χρησιμοποιώ κυρίως το instagram όπου η εικόνα έχει μεγάλη δύναμη, με την εικόνα θα δείξω τα προϊόντα μου εξάλλου. Μέσα από εκεί με έχει γνωρίσει ο κόσμος και μου αρέσει πολύ η επικοινωνία που έχω αναπτύξει με τους φίλους του Mint Stitch Handmade.

5. Μιας και μιλήσαμε για social media, ποιά είναι η γνώμη σου για την ελληνική κοινότητα του bookstagram;

Όπως ανέφερα ήδη λατρεύω την ελληνική κοινότητα του bookstagram. Αρχικά με κάνει πολύ χαρούμενη που βλέπω νέα παιδιά, εφήβους πολλές φορές, να ασχολούνται και να διαβάζουν βιβλία. Επίσης είναι μια από τις κοινότητες που έχω παρατηρήσει τον λιγότερο ανταγωνισμό. Σίγουρα όλοι θέλουν να βγάλουν πιο όμορφες φωτογραφίες αλλά υπάρχει η κοινή αγάπη για το διάβασμα και ελάχιστα δράματα (που βλέπουμε σε άλλες κοινότητες συνέχεια).




6.Και πάμε πάλι πίσω στους σελιδοδείκτες! Ποιό σχέδιο σου ξεχωρίζεις λίγο περισσότερο από τα άλλα και γιατί;

Θα ακουστεί κοινότυπο αλλά δεν ξεχωρίζω κάποιον περισσότερο. Σίγουρα έχω ένα-δύο σχέδια που μου αρέσουν λίγο παραπάνω λόγω μοτίβου η χρωμάτων (όπως τον "roses" από την προηγούμενη συλλογή μου ή τον "smelly cat" από την νέα) αλλά πραγματικά όλοι είναι ξεχωριστοί για εμένα!!

7. Περιέγραψε μας με απλά βήματα πώς δημιουργείς έναν σελιδοδείκτη. Πώς έρχεται η ιδέα, τι σε εμπνέει, πως τον μεταφέρεις από το μυαλό στην πράξη; 

Συνήθως δημιουργώ νέα σχέδια στους σελιδοδείκτες μου όταν φτάνει η αλλαγή κάθε εποχής. Έμπνευση παίρνω κυρίως από τα χρώματα της φύσης αλλά και από τον σκοπό κάθε σελιδοδείκτη. Στη συνέχεια ψάχνω και επιλέγω τα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσω. Αφού φτάσουν τα υφάσματα (πάντα 100% βαμβακερά) ξεκινάει το κόψιμο και το ράψιμο. Ακούγεται ίσως εύκολο και φαίνεται απλό όταν βλέπεις ένα σελιδοδείκτη έτοιμο αλλά έχει αρκετή δουλειά. Μέτρησε διαστάσεις, κόψε υφάσματα, ράψε τα σωστά (πολλές φορές σε ιδιαίτερες περιπτώσεις έχει χρειαστεί και ράψιμο στο χέρι).




8. Γιατί κάποιος να επιλέξει έναν χειροποίητο σελιδοδείκτη; Ποιό είναι το...μυστικό συστατικό που τον κάνει ιδιαίτερο και ξεχωριστό;

Τα χειροποίητα προϊόντα γενικά έχουν λίγη μαγεία από τα χέρια του δημιουργού τους. Είναι φτιαγμένα με αγάπη και πολύ προσοχή.
Οι σελιδοδείκτες με τη μορφή που τους φτιάχνω και τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι εύχρηστοι, δεν χαλάνε εύκολα, δεν υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί κάποιος, πχ να κοπεί κάποιος όπως με τους χάρτινους - γεγονός που τους κάνει κατάλληλους και για μικρά παιδιά, και δεν χαλάνε με κανέναν τρόπο τις σελίδες του αγαπημένου βιβλίου κάθε αναγνώστη.

9. Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θα ήθελε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση με χειροποίητα προϊόντα; 

Η συμβουλή μου είναι να το προσπαθήσει. Φαίνεται δύσκολο, και πίστεψέ με είναι, αλλά αν του αρέσει αυτό που κάνει και το αγαπά τότε θα τα καταφέρει. Θέλει χρόνο, θέλει προσπάθεια και πολύ δουλειά αλλά αξίζει.

10. Τέλος, θα ήθελα να πεις κάτι - ο,τιδήποτε θες εσύ!- στους αναγνώστες του readoclock.gr!

Αρχικά να πω ότι έχουν επιλέξει την καλύτερη σελίδα στο Internet για βιβλιοκριτικές και όχι μόνο! Ασχολείσαι με τα πάντα γύρω από το βιβλίο και πραγματικά όποτε έχω χρειαστεί βοήθεια η πληροφορίες για βιβλία που έχεις διαβάσει και αναφέρεις στη σελίδα σου, έχω βρει αυτό που ψάχνω με κάθε λεπτομέρεια. 

Επίσης, να συνεχίσουν να διαβαζουν! Το διάβασμα μας ταξιδεύει, μας εκπαιδεύει και μας βγάζει λίγο από τον μικρόκοσμο, γεμάτο δυσκολίες πολλές φορές, που ζούμε!

------

Ευχαριστώ πολύ την Μαρίνα και τα Mint Stitch Handmade για τη συνέντευξη που μου παραχώρησαν! Και επειδή θέλω πολύ να μοιραστώ αυτούς τους πανέμορφους σελιδοδείκτες μαζί σας, σας ετοιμάσαμε έναν διαγωνισμό στο instagram, όπου ένας τυχερός θα κερδίσει έναν σελιδοδείκτη από τη νέα συλλογή των Mint Stitch Handmade, της επιλογής του. Μπείτε - ΕΔΩ- και πάρτε μέρος και εσέις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου