Η Εκδίκηση της Ωραίας Κοιμωμένης - Κλέαρχος Σταματουλάκης

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα αντιπαραμύθι για μεγάλους, το οποίο και διάβασα πρόσφατα. Ο Κλέαρχος Σταματουλάκης, και  Η Εκδίκηση της Ωραίας Κοιμωμένης από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, υπόσχονται να πρσφέρουν γέλιο, και να μας δείξουν την ιστορία της ωρίας κοιμωμένης από μια άλλη οπτική.

Πάμε λοιπόν να δούμε, τι συνέβη στην Αυγή, όταν ξύπνησε έπειτα από 30 χρόνια ύπνου!

Η Εκδίκηση της Ωραίας Κοιμωμένης - Κλέαρχος Σταματουλάκης


Η γνωστή σε όλους μας Ωραία Κοιμωμένη ή αλλιώς Αυγή, έπειτα από τριάντα χρόνια ύπνου, ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι βρίσκεται σε έναν όχι και τόσο πετυχημένο γάμο , έχει έναν γιο (!), και προσπαθεί γενικώς να βάλει τη ζώη της σε μια τάξη μετά από τόσα χρόνια ύπνου, και να πάρει το βασίλειο στα χέρια της.

Είναι μια ιστορία γραμμένη με αρκετό χιούμορ, που σε κάνει να ξεχνιέσαι από τα προβλήματα σου όσο τη διαβάζεις, αφού η ανάγνωση κυλάει γρήγορα και ευχάριστα. Μέσα σε αυτό το αντιπαραμύθι συντάμε και άλλα παραμύθια, μια λογοτεχνική τακτική που πάντα παρουισάζει ενδιαφέρον.

Αυτό που δεν μου ταίριαζε μόνο είναι η συμπεριφορά της πρωταγωνίστριας, αφού ξυπνώντας έπειτα από τριάντα χρόνια ύπνου, θα περίμενε κανείς να μιλάει/συμπεριφέρεται σαν εικοσάρα που δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω της και μέσα της, και όχι σαν δυναμική πενηντάρα! Όμως η λογική σίγουρα δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα παραμύθια!

Η γραφή του Κλέαρχου Σταματουλάκη σε αυτό το βιβλίο είναι περισσότερο σατυρική και καυστική, και κατάφερε να δημιουργήσει μια ιστορία που σε κάνει να αντιληφθείς  την έννοια του ''αντιπαραμυθιού για μεγάλους'' . Το χιούμορ σε κάποια σημεία θυμίζει αστεία και ατάκες της περασμένης δεκαετίας, και με αυτόν τον τρόπο έχει καταφέρει να το κάνει ακόμα πιο οικείο σε κάποιον που έχει εντρυφήσει πραγματικά στα -αγαπημένα- '00s.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου