Το Όνομα του Ρόδου - Ουμπέρτο Έκο

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Σήμερα, έχουμε και πάλι βιβλίο, ένα βιβλίο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κλασικό, αν και δημοσιεύτηκε μόλις το 1980, μεταφράστηκε σε πάρα πολλες γλώσσες ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Πρόκειται για Το Όνομα του Ρόδου, ίσως και το πιο γνωστό έργο του Ουμπέρτο Έκο.

Το Όνομα του Ρόδου - Ουμπέρτο Έκο

Σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι των Βενεδικτίνων, όπου αρχίζουν και συμβάινουν δίαφοροι φόνοι και μυστήρια σχετικά με την αναζήτηση αρχαίων συγγραμμάτων, μπλέκονται φανταστικά και πραγματικά πρόσωπα, ενώ βλέπουμε τη διαμάχη μεταξύ ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας, και όλη τη φιλοσοφία των σχολαστικιστών, με τους οποίους ο Έκο ασχολήθηκε εκτενέστερα.

Αν και σε πολλά σημεία κουράζει με τις περιγραφές, και σίγουρα δεν είναι από τα πιο εύκολα βιβλία, πιστεύω πως θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικπο αναγνώστη, αφού εκτός από τις φιλοσοφικές προεκτάσεις- για τους λάτρεις της φιλοσοφίας- το κομμάτι του μυστηρίου είναι εξίσου αριστοτεχνικό, και αυτός ο συνδυασμός είναι που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο μοναδικό!

Θέλει ''γερό'' στομάχι, για να μπορέσετε να ξεπεράσετε κάποια κουραστικά σημεία, όμως στο τέλος σίγουρα θα σας ανταμείψει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου