Γαλάζια Φλέβα - Ross MacDonald

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Πως περάσατε το Σαββατοκύριακο; Ελπίζω να ξεκουραστήκατε, και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας, και να είστε έτοιμοι για νέους λογοτεχνικούς μαραθώνιους.Γιατί για σήμερα σας έχω, ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα, τη Γαλάζια Φλέβα του Ross Macdonald ! 

Γαλάζια Φλέβα - Ross MacDonald


Ο ντετέκτιβ Λιου Άρτσερ, βρίσκεται στο σπίτι του ζεύγους Μπιμάγιερ, προκειμένου να εντοπίσει έναν κλεμμένο πίνακα. Τόσο απλά; όχι βέβαια! Ο πίνακας, λέγεται πως αποτελεί έργο ενός διάσημου ζωγράφου της τοπικής κοινωνίας που η ξαφνική του εξαφάνιση πριν από κάποια χρόνια αποτελεί μυστήριο! Κια ξαφνικά, αρχίζουν να συμβαίνουν φόνοι , ίντριγκες, ψέματα, μυστικά ,( πολλά μυστικά!!!) αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το έργο του ντετέκτιβ! 

 Ένα ανάλαφρο μυθιστόρημα, χωρίς πολλές περιττές πληροφορίες, ξετυλίγει ομαλά το κουβάρι της υπόθεσης, κάτι που το κάνει εύκολο στην ανάγνωση, αλλά όχι εύκολο στη λύση του μυστηρίου! Γενικά, είμαι πολύ απαιτητική με τα αστυνομικά μυθιστορήματα, νευριάζω όταν καταλαβαίνω σημαντικά γεγονότα στην εξέλιξη της ιστορίας, και αν κα σε αυτό το βιβλίο αντιλήφθηκα πολλά που δεν ήθελα, το τέλος ήταν το πιο συναρπαστικό και το πιο ανατρεπτικό, κα σε κάνει να συγχωρείς τυχόν "ήσυχα" και "ομαλά" σημεία! Ήταν από τα λίγα αστυνομικά βιβλία που δεν είχαν ένταση, αλλά είχαν ενδιαφέρον ξετύλιγμα ιστορίας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου