Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες - Ιούλιος Βερν

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Τις προάλλες που λέτε, ξεσκόνιζα τη βιβλιοθήκη μου προσπαθώντας να στριμώξω νέα βιβλία! Βέβαια, πάντα όταν φτιάχνω τη βιβλιοθήκη μου, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, κάθε φορά , θα κάθομαι να χαζεύω το ''τμήμα'' παιδικής και εφηβικής μου λογοτεχνίας...(Κάποια στιγμή θα ανοίξω μουσείο, να μου το θυμηθείτε!)

Ίσως επειδή βλέποντας και ξεφυλλίζοντας κάποια βιβλία γυρνάω πίσω, σε χρόνια αλλιώτικα από τα σημερινά..Ίσως επειδή κάποια βιβλία τότε με διαμόρφωναν, με επηρέαζαν, με ταξίδευαν με τρόπο μαγικό...Με τρόπο που δε βρίσκεις στα ''ενήλικα'' βιβλία...Και κάπως έτσι ξεφύλισσα ένα κλασικό και αγαπημένο μου βιβλίο! Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες, από τον τεραστίο Ιούλιο Βέρν!

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες, Ιούλιος Βερν


Η αγάπη μου για τον Ιούλιο Βερν ήταν αναπόφευκτη, αφού θυμάμαι από μικρή τα καλοκαίρια στο χωριό να ξεφυλλίζω τη συλλογή της γιαγιάς μου, με όλα του τα βιβλία! Βιβλία παλιά, κίτρινισμένα και δυσνόητα, που όμως κατάφερνα να μαζεύω σκόρπιες λέξεις !


Κάποια στιγμή βρέθηκαν στα χέρια μου, και όχι στην καθαρεύουσα, οπότε μπορούσα απλά να ταξιδέψω και εγώ στους μοναδικούς κόσμους που έπλαθε ο Ιούλιος Βερν.

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες ήταν από τα αγαπημένα μου. Ο πλούσιος Φιλέας Φογκ, μαζί με τον υπηρέτη του Ζαν Πασπαρτού, στοιχιματίζουν να γυρίσουν τον κόσμο σε 80 ημέρες, ξεκινώντας από το Λονδίνο το μακρινό 1872! Περνώντας πολλές περιπέτειες, δυσκολίες και κακοτοπιές, υπό το άγρυπνο μάτι του επιθεωρητή Φιξ, που πιστεύει πως ο Φιλέας είναι ύποπτος για μια ληστεία, παρακολουθούμε με πολλές φορές αστείο τρόπο, το μεγάλο ταξίδι του πρωταγωνιστή μας, και την την αγωνία του να κερδίσει το στοίχημα!

Αγαπώ πολύ το γεγονός πως ο Ιούλιος Βερν καταφέρνει να δημιουργεί συμπαθείς ήρωες, και να σε κάνει με τη γραφή του να βλέπεις όλες τις εικόνες που περιγράφει, ακόμη και στη σημερινή εποχή που ''τα έχουμε δει όλα'' ! 

Και αν και σήμερα έχουμε τόσο εξελιγμένη τεχνολογία, εγώ θα συνεχίσω να ονειρεύομαι μακρινά ταξίδια με τρένα σε άλλους κόσμους και σε άλλες εποχές...


----

Ένα ακόμη παιδικό βιβλίο που με άγγιξε και θα χαρώ να διαβάσεις γι' αυτό , είναι το Δύο ιστορίες που ρωτάνε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου