Η Επόμενη Στάση - Δημήτρης Πολίτης

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα βιβλίο που είχα λάβει πριν από κάποιο χρονικο διάστημα, με σκοπό να το διαβάσω και να γράψω την κριτική μου! Πρόκειται για το βιβλίο Η Επόμενη Στάση, από τον συγγραφεά Δημήτρη Πολίτη και τις εκδόσεις Ίαμβος



 Η Επόμενη Στάση - Δημήτρης Πολίτης
Επτά διαφορετικοί ήρωες και χαρακτήρες, που ζουν τη δική τους καθημερινότητα,και καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα και τις προκλήσεις της ζωής τους, είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας.

Με κοινό άξονα το μετρό, διαβάζουμε εικόνες και καταστάσεις που όλοι καθημερινά συναντούμε μέσα στην ημέρα μας, και πολλές φορές προσπερνάμε. Οι ήρωες του Δημήτρη Πολίτη, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είτε έχουν έρθει πολύ κοντά στον θάνατο οι ίδιοι, είτε έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο. Είναι ήρωες καθημερινοί, καλά σκιαγραφημένοι, καλοδουλεμένοι και κατανοητοί. 

Ο συγγραφέας, Δημήτρης Πολίτης, γράφει ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, στο τώρα, τόσο ''μελό'' όσο πρέπει, με σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. 

Το βιβλίο διαβάζεται πολύ γρήγορα, καθώς οι ιστορίες των ηρώων σε συνεπαίρνουν μέσα στην απλότητά τους, και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Ο τρόπος που δένονται όλες οι ιστορίες είναι αρκετά κινηματογραφικός, γεμάτος εικόνες, ενώ το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Στο τέλος του βιβλίου, στον επίλογό του, αφιερώνει το βιβλίο του, σε όλα τα θύματα ανά τον κόσμο που έχουν χάσει τις ζωές τους σε τρομακρατικά χτυπήματα και σε θρησκευτικούς πολέμους. 

Είναι ενα βιβλίο που μου κράτησε όμορφη συντροφιά, και σίγουρα δεν περίμενα με τίποτε να πάρει αυτήν την κατάληξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου