Αιχμηρά Αντικείμενα - Τζίλιαν Φλιν


Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!!!  


  
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που "ξεθαψα" πρόσφατα  καθώς τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου,  και που έχει συζητηθεί αρκετά!  Πρόκειται για τα Αιχμηρά Αντικείμενα της Τζίλιαν Φλιν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.  

Είναι το πρώτο μυθιστόρημα  της συγγραφέως και η αλήθεια είναι ότι όταν κυκλοφόρησε προκάλεσε μεγάλη αίσθηση,  διαφημίστηκε πολύ και απέσπασε από διθυραμβικές έως πολύ χλιαρές κριτικές! 

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο το είχα αγοράσει με το που κυκλοφόρησε, και απ'όσο θυμάμαι το είχα διαβάσει μονομιάς! Ομολογώ πως δεν πολυθυμόμουν την υπόθεση,  όμως με ένα γρήγορο διάβασμα  ξεδιάλυναν όλα στο μυαλό της βιβλιοφάγου! 
Αιχμηρά Αντικείμενα
 Η Καμίλ Πρίκερ είναι μια νεαρή δημοσιογράφος που καλείται να επιστρέψει στη γενέτειρα της έπειτα από αρκετά  χρόνια για να καλύψει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τους φόνους δύο κοριτσιών. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή,  καθώς γυρνώντας στο σπίτι της θα αναγκαστεί να έρθει σε επαφή με τους εφιάλτες του δικού της παρελθόντος,  και μέσα από αυτό να συναναστραφεί με την οικογένεια της,  κάτι που δεν είναι τόσο απλό αφού κρύβονται πολλά σκοτεινά μυστικά ! 


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψυχολογικό θρίλερ,  ή ίσως και περιπέτεια. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάει δυναμικά,  έχει γρήγορη αφήγηση όμως από τη μέση και μετά ξεκινάνε οι υπερβολές και φυσικά γίνεται πολύ προβλέψιμο.  Αν και η μεγάλη αποκάλυψη γίνεται αρκετά κοντά στο τέλος του βιβλίου έχουν ήδη αφεθεί πολλά υπονοούμενα οπότε όλο το κλίμα της "μεγάλης " ανατροπής εχει χαθεί... 

Όμως,  είναι αρκετά ενδιαφέρον το ξεδίπλωμα των σκοτεινών, αιχμηρών και καταθλιπτικών χαρακτήρων!  Φυσικά, επειδή ήταν και το πρώτο της βιβλίο δεν θα είμαι πολύ αυστηρή!  Παρόλα αυτά το βρήκα υπερτιμημένο και για όλες τις κριτικές που πήρε ( ο Στίβεν Κινκγ δήλωσε πως είχε περίπου τριάντα χρόνια να διαβάσει τόσο ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ)  περίμενα κάτι παραπάνω!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου