Καλημέρα, κύριε Ποδηλάτη - Ελευθερία Κουμνάκη

 Το ''Καλημέρα, κύριε ποδηλάτη'' είναι ένα υπέροχο και ξεχωριστό παραμύθι, συγγραφεάς του οποίου είναι η Ελευθερία Κουμνάκη. Μια αλληγορική ιστορία γεμάτη όμορφα νοήματα και εικόνες που θυμίζουν κλασικά παραμύθια!



Το μικρό σπουργίτι προσπαθεί κάθε μέρα να εντυπωσίασει τον αγαπημένο του ποδηλάτη, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Και φυσικά, κανένα πουλί δεν καταλαβαίνει την επιμονή του. Σύντομα όμως, στο δρόμο του θα βρεθεί ένα αηδόνι. Το αηδόνι θα περάσει χρόνο μαζί με το σπουργίτι, και θα το μάθει να πιστεύει στις δυνάμεις του, αλλά και να ανακαλύψει πράγματα για τον κόσμο τα οποία δεν γνώριζε. Έτσι, δε θα αργήσει να έρθει η στιγμή που το σπουργίτι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη του επιθυμία!


Μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ιστορία, η οποία έχει πολλά νοήματα. Πέρα από την φιλία, αναπτύσσονται θέματα όπως η πίστη στον εαυτό, η αγάπη αλλά και η σημασία του να μπορεί κάποιος να πετάξει με τα δικά του...φτερά! Ο λόγος του παραμυθιού είναι απλός μεν, αλλά θυμίζει κλασικά παραμύθια! 


Κάτι ακόμη που λάτρεψα εκτός από το εξώφυλλο, είναι και η εικονογράφηση, την οποία έχει αναλάβει η Νανά Παπαδοπούλου, και κινείται στο ίδιο ρομαντικό στυλ με την όλη ιστορία. 


Και μια μικρή λεπτομέρεια! Το βιογραφικό της Ελευθερίας Κουμνάκη είναι από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα βιογραφικά που έχω διαβάσει ποτέ! Με συνεπήρε και με έκανε να μπω στον κόσμο της και να να καταλάβω ακόμη περισσότερο την ιστορία.


Το βιβλίο Καλημέρα, κύριε ποδηλάτη, από την Ελευθερία Κουμνάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου